Bloemen zijn altijd een goed idee. Je wordt er vrolijk van, sommige geven een heerlijke geur af, en ook heel belangrijk: je geeft je interieur er diepte en persoonlijkheid mee! Er zijn zoveel verschillende soorten bloemen dat je er nooit op uitgekeken raakt. Lisanne Multem licht in haar boek Happy Living drie bloementrends uit, wij mochten er twee met jou delen! 

Zelf een boeket samenstellen 

Door te combineren met soorten en kleuren kun je eindeloos creëren. Het kan niet misgaan, dus leef je uit en maak het zo bont als je zelf wilt. Geef bijvoorbeeld ook eens zo’n zelf samengesteld boeket cadeau. Misschien een leuk idee voor moederdag?

bloemen plukken

Veldboeket als eyecatcher in huis

Van het veldboeket op de openingsfoto boven dit bericht, spatten de kleuren vanaf. Het is een echte eyecatcher. Met onder andere een allium, een zonnebloem, een hortensia en gladiolen! Veel verschillende soorten bij elkaar en overal 1 of 2 van is al genoeg! Hoe meer verschil hoe beter, net alsof je ze onderweg naar huis hebt geplukt uit willekeurige velden. Deze bloemen zijn wat kostbaarder, omdat je ze per stuk koopt maar je kunt ze combineren met wat simpele takken om het betaalbaarder te houden. Denk dan bijvoorbeeld aan eucalyptus, bamboe of  olijf. Natuurlijk kun je ook meer bloemen gebruiken uit het seizoen, die in die tijd in bloei staan.

Geef het boeket genoeg ruimte

Het veldboeket is echt een pronkstuk, iets bijzonders! Niet een bos voor elke week, maar voor wanneer je jezelf echt eens even in het zonnetje wil zetten. Op de foto zie je goed hoe hoog de bos is, het boeket neemt dus flink wat ruimte in en vraagt om een prominente plek. Je kunt er bijna niet fout mee gaan. De kleuren door elkaar versterken juist het effect. Door 3 kleuren te kiezen en die te combineren met groen weet je zeker dat je goed zit.

Anderen lezen ook:  Kamerplanten; ze zijn er weer!

Groen boeket

Bloementrends: Groen boeket

Het boeket rechts op de openingsfoto is lekker groen! Dit boeket is samengesteld uit mooie takken en bladeren zijn soms namelijk genoeg voor een prachtig boeket. Het is weer eens wat anders dan bloemen en vraagt meteen de aandacht als je de kamer binnenloopt. Denk aan mooie grote bladeren zoals monstera, eucalyptus, bamboe en olijf. Je hebt er niet veel van nodig. Soms is zelfs 1 heel groot blad al genoeg.

Groen is altijd goed!

Dit is een van de meest flamboyante bloementrends van 2018. Wil je net wat meer aandacht trekken, meng er dan een heleboel in 1 grote vaas. Sommige hoog, andere wat lager, dat zorgt voor een mooi natuurlijk effect. Groen past bij iedereen en in combinatie met planten is zo’n groene bos extra gaaf én ook heel leuk als cadeau!

Ook leuk: gehaakte cactussen, in LandIdee mei- juni geeft Lisanne  het patroon van de bolcactus aan je!

Cactus haken - Happy Living

Draad & praat

Lisanne Multem is dol op het zelf maken van (woon)accessoires. Haken, breien, kringloopvondsten opknappen, met de naaimachine aan de slag: van alles wordt ze enthousiast. Op haar blog Draad en praat deelt ze haar eigen projecten en haar liefde voor mooie garens, creatieve- en interieurboeken, DIY’s en magazines. Met haar haakpatronen, tutorial video’s en tips hoopt ze anderen te inspireren en enthousiast te maken om zelf aan de slag te gaan.

Cover Happy Living

Foto’s van de boeketten, de gehaakte cactussen en de potretfoto van Lisanne zijn afkomstig uit het boek Happy Living, de andere sfeerbeelden zijn afkomstig van Shutterstock
Auteur Lisanne Multem
Prijs € 24,99
ISBN 9789462501782
Uitgever Forte Creatief

Anderen lezen ook:  Kerstgeuren in huis