Juist met kerst is het heerlijk om je eigen tradities te scheppen. Kerstversieringen die al lang in de familie zijn bijvoorbeeld en die je elk jaar weer uit het vloeipapier haalt. Het is heerlijk tijdens het optuigen van de boom de kerstverhalen van vroeger aan je kinderen te vertellen.

Het vogeltje op de knijper die vroeger bij oma al in de boom hing, herinnert je ieder jaar weer naar die oude vervlogen tijden.

kersttradites

Maak je eigen tradities!
Zijn er weinig oude spullen in je familie? Struin dan brocantemarktjes af op zoek naar iets bijzonders. Knip een nostalgische kerstkaart uit en hang de kerstfiguurtjes met een metalen knijper aan de kerstkrans.

Of leg een bonte verzameling kerstballen op een mooi bord. Een kerstslinger kun je zelf maken door kleine figuurtjes aan een touw te hangen.

kerstkoekboompje

Kersttraktaties
Ook rondom de kersttraktaties kun je tradities bouwen. Bak kerstkoekjes en hang ze samen met de kinderen in de boom of besteed een middagje aan het maken van een echte kersttulband. Kaarsjes op tafel, de gordijnen dicht en de zoete geur van vers gebak in de oven… december is echt een tijd om te genieten!

tulband glazuur kerst