Haal de lente in huis met vrolijke bollen-op-pot. Wij geven wat creatieve én decoratieve tips. Tuincentra, bloemisten, marktkramen, supermarkten: vanaf het najaar kun je overal terecht voor bolletjes-op-pot. Met een beetje fantasie maak je er de mooiste bloembakken mee. 

bol-op-pot
Een pannetje over? Zet er zoals hier een mix van bollen in. Kies bolbloemen die allemaal ongeveer even groot worden. Hier zie je hyacinten, tulpen, blauwe druifjes en winterakonieten.
hyacint
Je kunt de bollen afdekken met houtsnippers, kiezels, gekleurd zand of mos. Het ziet er mooi uit en het voorkomt dat de bol uitdroogt. Wie gaat voor snel resultaat kiest bollen die al (bijna) bloeien. Maar je kunt de bollen ook ‘rauw’ kopen, zodat ze zich thuis verder kunnen ontwikkelen. Het is leuk om te zien hoe de bollen langzaam uitgroeien en uiteindelijk gaan bloeien.
roze bollen-op-pot
Kijk eens op zolder of rommelmarkt of je een leuke theepot kunt vinden! Hier zie je hyacinten en kievitsbloem (Fritillaria). Ook leuk om een vaasje aan de deur te hangen. Vul het vaasje met het subtiele narcisje Minnow gecombineerd met wat tulpen!

wit
Stijlvol wit: witte amaryllis, met witte hyacinten en witte druifjes: het vormt een sfeer- en stijlvol geheel.
amaryllis
Van wit naar lekker bont! Geef je keuken wat meer pit met hyacinten in verschillende kleuren! Je kunt hiervoor hyacinten in allerlei kleuren gebruiken. In de blikjes staat de vrolijke amaryllis ‘Red Lion’.