Nog even en dan is het zover: Pasen. Vier je Pasen met een heerlijk ontbijt en ben je nog opzoek naar inspiratie? Wij hebben alles wat je nodig hebt voor een perfect Paasontbijt voor je op een rijtje gezet!

Heerlijk eten en drinken

Geen enkel paasontbijt is compleet zonder een ruime keuze uit allerlei lekkernijen. Denk bijvoorbeeld aan croissants, paasstol en lekkere broodjes. Zin in iets hartigs? Probeer dan deze hamtasjes met champignon. Daarnaast kan een heerlijke versgeperste sinaasappelsap niet ontbreken. Wil je gaan voor luxe? Dan is een fles bubbels een perfecte optie. Heb je gezondheid hoog in het vaandel staan? Maak een heerlijke smoothie boordevol fruit, zoals deze bosbessensmoothie of maak deze frisse vlierbloesemsiroop.

Het perfecte ei

Bij Pasen horen eieren. Eieren kan je op allerlei manieren klaarmaken. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van eggs a la Florentine? Dat is een hartig gerecht met eieren en spinazie. Je leest er hier meer over.

Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken  is uiteraard een essentieel onderdeel van Pasen. Voor de eieren verstopt kunnen worden, moeten ze eerst versiert worden. Je kan versierde eieren kopen in de winkel, maar het is natuurlijk veel leuker om het zelf te doen. Om tijdens het zoeken je eieren niet kwijt te raken, kan je een leuk verzameltasje maken. Lees hier hoe je dat doet.

Decoraties voor het paasontbijt

Wanneer je het menu hebt samengesteld is het tijd om na te denken over decoraties. Of je nu in huis of buiten het ontbijt serveert, deze vrolijk geborduurde bloempotten zullen het goed doen. Je tafel kan je leuk aankleden met een wit of pasteltint tafelkleed. Een boeket mooie bloemen met paasaccenten maakt het helemaal af. Pak je liever uit? Dan kunnen paastakken een mooie toevoeging zijn, evenals versierde nestjes met beschilderde eieren.

Anderen lezen ook:  Nieuw tijdschrift Groener Wonen

Wij wensen je alvast een fijne Pasen!