Op nog geen driehonderd meter van het strand van Kijkduin wonen Liz en Ivar in hun jaren-50 flat, samen met hun dochtertje Olivia. Vanaf oktober begint Liz met de voorbereidingen voor haar lievelingsfeest: kerst! Het hele huis transformeert langzaam maar zeker in een prachtig Winter Wonderland. Kijk mee in haar prachtige kerstinterieur.

Dagen tellen tot kerst

Al in juli weet Liz exact hoeveel dagen het nog duurt tot kerst. Ze kijkt reikhalzend uit naar het moment dat de deuren van de berging opengaan en ze haar jaarlijks groeiende kerstcollectie weer mag uitpakken. De schilderijen, beeldjes en planten die het huis normaal sieren moeten plaatsmaken voor kerst gerelateerde exemplaren, want in huize Kuijper-Groen worden de kerstspullen niet toegevoegd aan de bestaande inrichting, maar wordt het hele huis in kerstsferen getransformeerd.

Interieur kerst landidee

Tot in het kleinste kamertje een kerstinterieur

Liz: ,,In de gang hangt normaal een heel kleurrijk schilderij. Dat haal ik dan weg en daar komt de poster van Studio Boot die vol staat met kerstbomen.’’ Ook de kamer van de kleine Olivia wordt een waar kerstparadijs. Het beddengoed heeft kerstbomen, de prentenboekjes een kerstthema en het prikbord hangt vol kerstachtige versieringen.

Interieur kerst landidee

Jaren 50 appartement

Het appartement, dat stamt uit de jaren 50, hebben ze naar hun eigen stijl aangepast. ,,We hebben vijf kleuren gekozen die overal in het huis terugkomen. Verder hebben we gekozen voor houten jaloezieën en hebben we openslaande deuren geplaatst tussen de gang en de woonkamer. Het appartement is een hoekwoning, waardoor er ontzettend veel licht in de woonkamer binnenkomt. De woonkamer is ruim en licht, en een plek waar we graag met vrienden en familie zitten.’’

Anderen lezen ook:  Kerst in de oudste straat van Emmeloord

Interieur kerst landidee

Gezellige hoekjes met leuke vondsten

De twee hadden de gezamenlijke hobby om allerhande markten af te struinen, op zoek naar bijzondere meubelstukken en accessoires. ,,We waren hier behoorlijk verslaafd aan. Iedere zondag stonden we bij het krieken van de dag naast ons bed en stapten we in de auto naar markten, vaak in België. We zochten meubelstukken en allerhande andere dingen, die we indien nodig eigenhandig in oude staat herstelden en weer doorverkochten.’’ Met de komst van dochtertje Olivia is deze hobby even stilgezet. Met de vondsten creëert graag hoekjes met een thema; notenkrakers, engeltjes.. zo houdt ze het overzichtelijk.

Interieur kerst landidee

Meerdere kerstbomen

De kleur rood is nergens in het huis zo overduidelijk aanwezig als in de slaapkamer. Ook is de slaapkamer een van de weinige plaatsen in huis waar geen kerstboom staat. ,,Mijn moeder is 2 december jarig. Ik tuig altijd de boom van mijn ouders op en in principe heb ik dus als regel gesteld dat zowel mijn boom, als die van mijn ouders, op 2 december moet staan.’’ Die boom is dan uiteraard wel echt en Liz beperkt zich niet tot slechts één boom. ,,Het liefst heb ik er meerdere, eigenlijk altijd wel twee of drie. Een grote in de woonkamer, een kleine in de gang en dan nog eentje op de kamer van Olivia.’’

Het hele verhaal van Liz en Ivar lezen? Bestel de kerstspecial

Tekst: Janouk Vermaas
Foto’s: Henny van Belkom