Als je een kleine woon- of slaapkamer hebt, zijn er aantal trucs die je kan toepassen om je kamer optisch groter te laten lijken.

1. Wit kan ervoor zorgen dat je kamer veel ruimer lijkt. Witte muren en witte meubels zorgen ervoor dat het licht in de ruimte wordt weerkaatst. Wil je liever niet te veel wit? Kies dan voor lichte kleuren (bijvoorbeeld pasteltinten).

slaapkamer
2. Met een spiegelwand of spiegelkast creëer je meer diepte, lengte en breedte in je kamer. Daarnaast weerkaatsen spiegels licht.

3. Zet niet te veel en zeker niet te grote meubels in je kamer. In plaats van een bank met plaats voor vier mensen, kun je beter een maatje kleiner nemen. Als er bezoek komt kun je er wat extra stoelen bijzetten die je later weer opbergt. Door de ruimte vol te proppen, blijven er weinig ‘open’ plekken over. De kamer oogt dan druk en ziet er rommelig uit. Dit geldt ook voor decoratie. Decoreren kan, maar beperk je tot een paar mooie voorwerpen.

decoratie
4. Met multifunctionele meubels kom je een heel eind. Opklapmeubels zijn ideaal voor kleine kamers en je hebt eenpersoonsbedden die je kan uitschuiven tot een tweepersoonsbed. Een (kleine) tafel kun je ook gerust als bureau gebruiken.

5. Door een vloer diagonaal te leggen lijkt de ruimt groter. Daarnaast is het ook bij de vloer slim om voor een lichte kleur te kiezen. Als je voor een vloerkleed kiest, koop deze dan ook in een lichte kleur.