Recepten

Witte asperges met rucola en eierpasteitjes

Het aspergeseizoen is nog steeds in volle gang, tijd voor een lekker receptje: witte asperges met rucola en smakelijke eierpasteitjes.

Asperges en eieren zijn nog altijd een gouden combinatie. Maar ook daarmee valt te variëren: Maak bij witte asperges eens deze lekkere pasteitjes, een soort mini-souffleetjes van eieren met room en wat geraspte kaas.

Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Ingrediënten witte asperges met eierpasteitjes

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 vuurvaste vormpjes (inhoud 150 ml)
  • boter
  • paneermeel
  • 3 eieren
  • 40 g boter
  • 1 snufje versgeraspte nootmuskaat
  • 75 g versgeraspte kaas (bijvoorbeeld Emmentaler)
  • 2-3 eetlepels room
  • 1 eetlepel bloem
  • zout
  • 1 kg witte aspergepunten
  • 1 theelepel suiker
  • 5 eetlepels druivenpitolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Voor de garnering:

  • 1 handvol rucola
  • 6 kerstomaatjes

Bereiding van de witte asperges met eierpasteitjes

Schil eerst de witte asperges en zet even weg in water. Begin dan aan de eierpasteitjes: bestrijk de vormpjes met boter en bestrooi ze met paneermeel. Verwarm de oven voor op200 °C (boven- en onderwarmte).

Splits de eieren. Klop de eidooiers en nootmuskaat schuimig. Roer er afwisselend geraspte kaas en room door. Schep vervolgens de stijf geklopte eiwitten en bloem erdoor, samen met een snufje zout. Doe het mengsel in de vormpjes en bak de pasteitjes in 15 minuten goudbruin.

Kook ondertussen de aspergepunten met suiker 10  minuten op een zacht vuur. Meng de druivenpitolie met balsamicoazijn voor een vinaigrette. Spoel de rucola af, laat uitlekken, maak schoon en trek in kleine stukken. Was de tomaatjes en halveer ze.

Schik de uitgelekte witte asperges op borden en besprenkel met de vinaigrette. Leg de warme pasteitjes op de borden en garneer met de rucola en tomaatjes.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago