Recepten

Een week zonder vlees, doe je mee?

Maandag 7 maart 2022 gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start. Een initiatief van Isabel Boerdam, bekend van de populaire foodblog De Hippe Vegetariër, met als doel om alle Nederlanders te inspireren om vaker vegetarisch te eten. Met deze week laat Isabel zien dat vegetarisch eten een positieve invloed heeft op mens, dier en milieu, én dat het ook nog eens makkelijk en lekker is om plantaardig te koken. Dit jaar staat in het teken van eten zonder vlees én zonder zuivel.

Vlees eten is volgens de stichting Nationale Week Zonder Vlees (NWZV) eigenlijk niet meer van deze tijd. Wanneer je als volwassene één week lang geen vlees én zuivel zou eten, bespaar je al 150 liter water, 121 kilometer autorijden en 3.2 kilo dierenvlees en zuivel. Door vaker te kiezen voor een plantaardige maaltijd kun je dus al een groot verschil maken. Daarom wil de stichting Nederlanders inspireren om vlees en vis vaker af te wisselen met veganistische gerechten.

Plantaardig eten saai?

Is puur plantaardig eten dan niet heel saai? Juist niet! Er zijn vele opties om een maaltijd zonder vlees te bereiden. Wat dacht je van een lekkere courgette spaghetti, currysoep, groenteschnitzel of Thaise rode curry? Vegetarisch koken is juist heel variërend. Er zijn vele vegetarische recepten die niet alleen gezond zijn, maar waarbij je het vlees niet eens zal missen. Voor wie toch graag terugvalt op zijn vertrouwde hamburger of gehakt zijn er ook vele vleesvervangers die dezelfde structuur hebben maar wél plantaardig zijn. Op de website van de Week Zonder Vlees vind je handige tips over volwaardige vleesvervangers en diverse lekkere recepten zonder vlees.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere recepten die je kan maken tijdens deze week? Lees dan magazine V’GAN met meer dan 50 veganistische recepten. Genoeg keuze om je week vol te plannen met lekkere maaltijden.

Meedoen met de Week Zonder Vlees

Veel supermarkten en restaurants werken mee aan de Week Zonder Vlees en maken het jou zo makkelijk mogelijk. Tijdens de week zijn veel vegetarische producten tegen een verlaagde prijs te koop en bieden vele restaurants een vegetarisch menu aan. Daarnaast vind je op social media onder #weekzondervlees vele recepten en motivatie om jou te helpen een week lang vlees te laten staan.

Doe jij ook mee? Schrijf je in op de website van Week Zonder Vlees.

Bron: Nationale Week Zonder Vlees

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago