Makkelijk, lekker én voedzaam, dat is deze warme salade van gebakken groenten!
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten
2 gele paprika’s
4 wortels
1 courgette
2 rode bieten
1 broccoli
300 g vastkokende aardappelen
4 el olijfolie
1 el citroensap
2 el sinaasappelsap
1-2 tl honing
zout, peper uit de molen
½ tl komijn en kaneel
80 ml balsamicoazijn
3 el suiker
Bereiding warme salade van gebakken groenten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de paprika’s, ontdoe ze van de pitjes en snijd ze in 2-3 cm brede partjes.
Schil de wortels en snijd ze samen met de gewassen courgette in dunne schijfjes.
Was de broccoli, rode bieten en de aardappelen en snijd beide in schijfjes/stukjes.
Bestrijk een bakplaat met olie en verdeel de groenten erover.
Meng de rest van de olie met het citroensap, sinaasappelsap, de honing en kruiden en verdeel dit over de groenten.
Bak alles circa 40 minuten in de oven; draai de groenten af en toe om.
Dek de groenten tegen het eind van de baktijd af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker worden.
Breng de azijn aan de kook en strooi de suiker erin.
Laat dit mengsel ongeveer 10 minuten op zacht vuur sudderen tot de azijn stroopachtig is. Breng met zout op smaak en laat afkoelen. Haal de groenten uit de oven, laat ze kort afkoelen en schik ze op een schaal. Dien op met de azijn-siroop.
Bereidingstijd: 25 minuten ǀ Kooktijd: circa 40 minuten
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…