Recepten

Verse pastasaus met spek, gehakt en tomaat

Pasta is een geliefde avondmaaltijd. Je kunt er zo veel kanten mee op. Het is ook heerlijk om zelf een pastasaus te maken. Het kost wat tijd en moeite, maar het resultaat mag er zijn. Dit recept zit boordevol groenten, dus daar mag verantwoord van gesmuld worden!

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

– 1 kilo tomaat
– 2 paprika’s (geel en rood)
– 500 gram wortelen
– 300 gram gehakt
– 150 gram bacon
– 3 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 50 gram tomatenpuree
– 100 ml tomatenpulp
– 250 ml groentebouillon
– oregano, tijm, rozemarijn en andere Italiaanse kruiden naar smaak
– zout en peper
– olijfolie

Zo maak je het:

  1. Snipper de uien en doe deze met wat olijfolie in een pan. Fruit ze.
  2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg hierna de bacon toe.
  3. Snijd de wortelen, tomaat en paprika in blokjes en voegt deze toe aan het gehaktmengsel.
  4. Voeg de kruiden toe en laat de groenten even slinken met het deksel op de pan.
  5. Wanneer de groenten zacht gegaard zijn, voeg je de tomatenpuree, tomatenpulp en groentebouillon toe. Plaats het deksel op de pan en laat de saus koken. Roer zo af en toe door.

Tip: Hoe langer je de saus laat koken, hoe beter de smaken intrekken en hoe zachter de groenten worden.

Tip: Je kunt ook heel veel van de pastasaus vooraf maken en deze in porties invriezen. Doe dit bijvoorbeeld in het weekend. Heb je doordeweeks weinig tijd? Dan hoef je alleen een portie saus te ontdooien en pasta te koken en heb je toch een snelle, voedzame en lekkere huisgemaakte maaltijd.

janouk

Share
Published by
janouk

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago