Pasta is een geliefde avondmaaltijd. Je kunt er zo veel kanten mee op. Het is ook heerlijk om zelf een pastasaus te maken. Het kost wat tijd en moeite, maar het resultaat mag er zijn. Dit recept zit boordevol groenten, dus daar mag verantwoord van gesmuld worden!
Voor 4-6 personen
– 1 kilo tomaat
– 2 paprika’s (geel en rood)
– 500 gram wortelen
– 300 gram gehakt
– 150 gram bacon
– 3 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 50 gram tomatenpuree
– 100 ml tomatenpulp
– 250 ml groentebouillon
– oregano, tijm, rozemarijn en andere Italiaanse kruiden naar smaak
– zout en peper
– olijfolie
Tip: Hoe langer je de saus laat koken, hoe beter de smaken intrekken en hoe zachter de groenten worden.
Tip: Je kunt ook heel veel van de pastasaus vooraf maken en deze in porties invriezen. Doe dit bijvoorbeeld in het weekend. Heb je doordeweeks weinig tijd? Dan hoef je alleen een portie saus te ontdooien en pasta te koken en heb je toch een snelle, voedzame en lekkere huisgemaakte maaltijd.
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…