Pasta is een geliefde avondmaaltijd. Je kunt er zo veel kanten mee op. Het is ook heerlijk om zelf een pastasaus te maken. Het kost wat tijd en moeite, maar het resultaat mag er zijn. Dit recept zit boordevol groenten, dus daar mag verantwoord van gesmuld worden!
Voor 4-6 personen
– 1 kilo tomaat
– 2 paprika’s (geel en rood)
– 500 gram wortelen
– 300 gram gehakt
– 150 gram bacon
– 3 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 50 gram tomatenpuree
– 100 ml tomatenpulp
– 250 ml groentebouillon
– oregano, tijm, rozemarijn en andere Italiaanse kruiden naar smaak
– zout en peper
– olijfolie
Tip: Hoe langer je de saus laat koken, hoe beter de smaken intrekken en hoe zachter de groenten worden.
Tip: Je kunt ook heel veel van de pastasaus vooraf maken en deze in porties invriezen. Doe dit bijvoorbeeld in het weekend. Heb je doordeweeks weinig tijd? Dan hoef je alleen een portie saus te ontdooien en pasta te koken en heb je toch een snelle, voedzame en lekkere huisgemaakte maaltijd.
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…