Categories: HoofdgerechtRecepten

Verse aardappelpuree zonder melk of room

Aardappelpuree kun je tegenwoordig eenvoudig en snel maken uit een pakje. Maar versgemaakt is aardappelpuree natuurlijk het lekkerst.

Vaak wordt aan verse aardappelpuree melk of room toegevoegd. Maar dat hoeft niet! Zeker als je een lactose-intollerantie hebt, is het toevoegen van melk of room geen slim idee. Je kan eenvoudig puree maken zónder melk of room. Hoe? Door het eigen kooknot van de aardappelen te gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat de vitamines behouden blijven en het aroma fijner is.

Aardappelpuree maken

Probeer het eens om zelf aardappelpuree te maken. Schil de pieper voor het koken en was ze zorgvuldig. In onderstaand filmpje van Albert Heijn zie je hoe je makkelijk ongekookte aardappelen kan schillen.

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een pan met water. Zorg ervoor dat de aardappelen net onder water staan. Voeg eventueel tijdens het koken wat zout toe voor de smaak. Na ongeveer 20 minuten zijn de aardappelen gaar. Giet ze af, maar bewaar het kookvocht. Zet de pan terug op de kookplaat op de kleinste pit. Laat ze vervolgens op laag vuur nog even 2 minuten droogkoken.

Pureer de aardappelen met een stamper. Voeg enkele eetlepels van het kookvocht toe om de aardappelpuree wat smeuïger te maken. Voeg na het stampen alleen nog zout en nootmuskaat toe.

De aardappel is enorm divers. Probeer een dit originele recept voor gebakken aardappeltjes met kaneel en knoflook.

Heb jij nog een goede tip om puree te maken of heb je een lekker recept? Deel het in een reactie hieronder of laat het ons weten via Facebook of Instagram! Tag ons met #landideemagazine.

admin

View Comments

  • Ook lekker wanneer je er verse kruiden (bieslook, peterselie, een beetje look) aan toevoegt. Als coach bij Weight Watchers is dit het soort puree dat ik volop aanprijs ! Heel erg lekker, gezond én lijnvriendelijk.

    • Het is overigens ook lekker om gekookte knolselderij door de aardappelpuree te stampen. Knolselderij bevat veel vocht en zorgt ervoor dat de puree lekker smeuïg wordt.
      Redactie LandIdee/Landgevoel

Share
Published by
admin
Tags: aardappel

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago