Categories: HoofdgerechtRecepten

Verse aardappelpuree zonder melk of room

Aardappelpuree kun je tegenwoordig eenvoudig en snel maken uit een pakje. Maar versgemaakt is aardappelpuree natuurlijk het lekkerst.

Vaak wordt aan verse aardappelpuree melk of room toegevoegd. Maar dat hoeft niet! Zeker als je een lactose-intollerantie hebt, is het toevoegen van melk of room geen slim idee. Je kan eenvoudig puree maken zónder melk of room. Hoe? Door het eigen kooknot van de aardappelen te gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat de vitamines behouden blijven en het aroma fijner is.

Aardappelpuree maken

Probeer het eens om zelf aardappelpuree te maken. Schil de pieper voor het koken en was ze zorgvuldig. In onderstaand filmpje van Albert Heijn zie je hoe je makkelijk ongekookte aardappelen kan schillen.

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een pan met water. Zorg ervoor dat de aardappelen net onder water staan. Voeg eventueel tijdens het koken wat zout toe voor de smaak. Na ongeveer 20 minuten zijn de aardappelen gaar. Giet ze af, maar bewaar het kookvocht. Zet de pan terug op de kookplaat op de kleinste pit. Laat ze vervolgens op laag vuur nog even 2 minuten droogkoken.

Pureer de aardappelen met een stamper. Voeg enkele eetlepels van het kookvocht toe om de aardappelpuree wat smeuïger te maken. Voeg na het stampen alleen nog zout en nootmuskaat toe.

De aardappel is enorm divers. Probeer een dit originele recept voor gebakken aardappeltjes met kaneel en knoflook.

Heb jij nog een goede tip om puree te maken of heb je een lekker recept? Deel het in een reactie hieronder of laat het ons weten via Facebook of Instagram! Tag ons met #landideemagazine.

admin

View Comments

  • Ook lekker wanneer je er verse kruiden (bieslook, peterselie, een beetje look) aan toevoegt. Als coach bij Weight Watchers is dit het soort puree dat ik volop aanprijs ! Heel erg lekker, gezond én lijnvriendelijk.

    • Het is overigens ook lekker om gekookte knolselderij door de aardappelpuree te stampen. Knolselderij bevat veel vocht en zorgt ervoor dat de puree lekker smeuïg wordt.
      Redactie LandIdee/Landgevoel

Share
Published by
admin
Tags: aardappel

Recent Posts

Vijftig tinten groen: zo richt je een botanisch interieur in

Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…

2 weken ago

Een houten carport die past bij je tuin: Tips en trends voor een natuurlijk geheel

Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…

3 weken ago

Maai met gemak, zo kies je de juiste machine voor jouw gazon

Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…

3 weken ago

Win tickets voor de Landgoedfair op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt | 21 t/m 24 augustus

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…

1 maand ago

10x de natuur in juli en augustus

In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…

1 maand ago

Voordelig verzekerd: zo vind je de goedkoopste polis voor je huis

Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…

1 maand ago