Koken met seizoensgroenten is niet alleen milieubewust, het is ook nog eens heel erg lekker. Probeer eens deze heerlijke, vegetarische preisoep met aardappel. Binnen een handomdraai klaar en heerlijk vullend. Zo warm je lekker op tijdens een koude winteravond.
Hak de knoflook fijn en fruit in een pan met de scheut olie. Snijd daarna de aardappel in schijfjes en voeg toe. Bak mee op middelhoog voer. Doe daarna de in ringen gesneden prei erbij en bak onder regelmatig roeren mee.
Schenk het water in de pan, verkruimel de bouillontablet en roer af en toe. Wanneer de soep 15 minuten heeft gekookt en de aardappelen gaar zijn, pureer je de soep met een staafmixer.
Giet de room er in en roer even. Voeg wat extra smaak toe met een flinke draai zwarte peper en wat zout.
Garneer met de overige preiringen en wat fijngehakte koriander. Eet smakelijk!
Heb je deze preisoep geprobeerd? Laat het ons weten!
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…