Koken met seizoensgroenten is niet alleen milieubewust, het is ook nog eens heel erg lekker. Probeer eens deze heerlijke, vegetarische preisoep met aardappel. Binnen een handomdraai klaar en heerlijk vullend. Zo warm je lekker op tijdens een koude winteravond.
Hak de knoflook fijn en fruit in een pan met de scheut olie. Snijd daarna de aardappel in schijfjes en voeg toe. Bak mee op middelhoog voer. Doe daarna de in ringen gesneden prei erbij en bak onder regelmatig roeren mee.
Schenk het water in de pan, verkruimel de bouillontablet en roer af en toe. Wanneer de soep 15 minuten heeft gekookt en de aardappelen gaar zijn, pureer je de soep met een staafmixer.
Giet de room er in en roer even. Voeg wat extra smaak toe met een flinke draai zwarte peper en wat zout.
Garneer met de overige preiringen en wat fijngehakte koriander. Eet smakelijk!
Heb je deze preisoep geprobeerd? Laat het ons weten!
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…