Geniet het voorjaar van 2021 van het zonnige Zuid-Spanje met zijn fraaie tuinen, parken, patio’s, natuur, kastelen en paleizen. De rondreis begint in Sevilla en eindigt in Malaga. We bezoeken onder meer het paleis Real Alcázar in Sevilla, de Mezquita in Cordoba en het moorse kasteel Gibralfaro in Malaga.
We vertrekken op 11 april 2021. Boek nu via: www.kras.nl/GW4655

Deze reis wordt georganiseerd door KRAS/TUI Reizen en begeleid door tuinenkenner en ervaren reisleider Will Christiaanse.

Dag 1 – 11 april: Eindhoven – Sevilla
Tuinseizoen lezersreis Spanje  Tuinseizoen lezersreis Spanje 2020
We vertrekken vanaf luchthaven Eindhoven naar de mooie stad Sevilla. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel. Vervolgens gaan we met de touringcar naar het 15e-eeuwse Palacio de las Dueñas, dat tot 2014 het woonpaleis was van de hertogin van Alba. Het paleis herbergt achter de hoge muren ook mooie tuinen en terrassen. Hierna slenteren we door de oude joodse wijk en is het tijd voor een terrasje.

Dag 2 – 12 april: Sevilla
Real-Alcazar-Sevilla  Plaza-Espagnol
Na het ontbijt gaan we met de bus naar het centrum van Sevilla. We maken een stadswandeling met Will en een lokale gids, en bezoeken onder meer de gotische kathedraal Santa Maria de la Sede met de beroemde Giralda klokkentoren en het Koninklijk Paleis Real Alcázar. Hier vind je de ‘patio van de maagden’ met een langwerpige vijver, omgeven door verzonken tuinen. Ook wandelen we over de Plaza de Espana, een overweldigend plein waar je heerlijk kunt zitten en genieten van de zon. In de middag bezoeken we onder andere het Parque de Maria Luisa, Sevilla’s bekendste openbare park.

Anderen lezen ook:  DIY bonte bootjes

Dag 3 – 13 april: Carmona – Cordoba
Tuinseizoen lezersreis Spanje  Medina-Azahara
Nadat we onze koffer hebben gepakt, gaan we naar Cordoba. Maar niet voordat we onderweg een stop hebben gemaakt in het fraaie, op een heuvel gelegen stadje Carmona met vele historische gebouwen. Ook stappen we uit bij Medina Azahara, sinds 2018 Unesco-werelderfgoed. Op deze archeologische plek vind je tal van restanten van deze oude moorse stad uit de 11e eeuw. Hierna rijden we door naar ons hotel in Cordoba.

Dag 4 – 14 april: Cordoba
Fort-alcazar-Cordoba  Joodse-wijk-Cordoba

Mezquita-Cordoba
Na het ontbijt maken we met een lokale gids een wandeling door het centrum van Cordoba. We zien onder andere de beroemde Mezquita, een enorme moorse moskee die later werd omgebouwd tot kathedraal. Ook het fort Alcázar met mooie tuinen mag niet ontbreken, evenals de Juderia, de joodse wijk van Cordoba. In de middag bezoeken we het Palacio de Viana; dit paleis uit de 14e eeuw heeft onder meer schitterende patio’s en tuinen.

Dag 5 – 15 april: Zagrilla – Malaga
Na het ontbijt gaan de koffers de bus in en gaan we op weg naar Malaga. Onderweg stoppen we in Zagrilla, een klein stadje gelegen in een prachtig natuur- en bergachtig gebied. Hierna rijden we door naar Malaga, naar ons hotel in Malaga.

Dag 6 – 16 april: Malaga
Gibralfaro
Vandaag worden we afgezet op de heuvel Gibralfaro met het gelijknamige Moorse kasteel en de Alcazaba, het Moorse fort. Het complex bestaat uit wachttorens, patio’s en tuinen en kijkt uit over de stad Málaga. We dalen te voet af naar het centrum van Malaga en eindigen op een terras voor de gezamenlijke lunch. Hierna ben je vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Anderen lezen ook:  Boeketjes uit eigen tuin

Dag 7 – 17 april: Malaga
Tuinseizoen lezersreis Spanje 2020  Tuinseizoen lezersreis Spanje 2020
Te voet gaan we naar de haven van Malaga, een van de oudste ter wereld, maar ook dé hotspot van Malaga, sinds de opening in 2001 van de boulevards Muelle Uno en Dos. Eyecatcher is de gigantische witte pergola. Hier is ook een dependance van het Parijse museum Centre Pompidou gevestigd met een vaste kunstcollectie. Vlakbij is ook het fraaie Parque de Malaga. De middag is vrij. Langs de boulevard vind je talloze winkels en restaurants.

Dag 8 – 18 april: Mijas – Eindhoven
Tuinseizoen lezersreis Spanje 2020
Na het ontbijt checken we uit en leggen de bagage in de bus. We bezoeken eerst het glasmuseum nabij Malaga, waarna we doorrijden naar het witte dorpje Mijas. Het dorpje is onder meer bekend van de enige vierkante stierenarena van Spanje. In de loop van de middag rijden we naar de luchthaven van Malaga voor de vlucht naar Eindhoven waar we in loop van de avond aankomen. 

Informatie hotels:

De genoemde prijs is inclusief:
– rechtstreekse vlucht met Transavia Eindhoven-Sevilla / Malaga-Eindhoven
– luchthavenbelastingen
– 1 stuk handbagage van max. 10 kg
– 7 nachten verblijf in hotels in Sevilla, Cordoba en Malaga – hotelverzorging op basis van 4x halfpension en 3x logies/ontbijt
– 3x diner in lokaal restaurant in Malaga nabij hotel
– verblijf in 2-persoonskamer voorzien van bad/douche en toilet
– 1x lunch in een lokaal restaurant in Malaga
– vervoer per touringcar volgens excursieprogramma
– deskundige reisleiding Will Christiaanse
– ½ dag lokale Engels sprekende gids in Sevilla en Cordoba
– entrees tuinen en bezienswaardigheden volgens programma

Anderen lezen ook:  Vijf tips tegen het omvallen van planten

Niet inbegrepen:
– niet genoemde maaltijden en drankjes
– niet genoemde excursies/entreegelden
– ruimbagage (bij reservering bij te boeken)
– reis- en annuleringsverzekering (bij boeking te regelen)

Optionele toeslagen
– toeslag eenpersoonskamer € 260 p.p.
– ruimbagage: € 26 (15 kilo) € 36 (20 kilo)

Boeken
Je kunt deze reis direct boeken via internet. Ga naar www.kras.nl/GW4655 en vul je gegevens in. Telefonisch boeken kan via (0031) (0)88-0 885 886.
Tui/Kras is telefonisch bereikbaar: maandag t/m zaterdag: 8.30-23 uur. Voor meer informatie:  Jan Koopsen, tel. (0031) (0)73-599 9968 of jan.koopsen@tui.nl

Disclaimer
De reis wordt uitgevoerd door Kras/TUI Reizen; daarom accepteert Uitgeverij Vipmedia VOF, handelend onder Tuinseizoen, geen aansprakelijkheid voor rechtstreekse of indirecte schade van de deelnemer. Alle wijzigingen zijn voorbehouden.