Een zwoele herfstavond met vrienden in je tuin: wie wil dat nou niet? Vaak overdag nog lekker zonnig, maar helaas dalen de temperaturen ‘s avonds vaak snel, waardoor je minder lang buiten kan blijven. Gelukkig zijn er tal van manieren om warm te blijven en te genieten van de frisse lucht, ook na zonsondergang. Hier zijn enkele handige tips om in de herfstavonden langer buiten te kunnen zitten als de temperatuur daalt.

Warmtedekens

Warmtedekens zijn perfect om wat extra warmte en gezelligheid aan je buitenzitplaats toe te voegen. Leg de deken op je stoel of bank voor nog meer gezelligheid en comfort, en geef daarmee je buitenruimte een warme en uitnodigende uitstraling. Je kunt ook draadloze verwarmde kussens vinden waarmee je heerlijk warm blijft: je bent hiermee buiten dus niet afhankelijk van bedrading en stopcontacten. Wel zo fijn!

Een vuurkorf

Een vuurkorf is een klassieke manier om warmte en sfeer toe te voegen aan je tuin. Het knapperende vuur geeft niet alleen warmte af, maar zorgt ook voor een ontspannen sfeer. Je kunt marshmallows roosteren, verhalen vertellen en genieten van de gezelligheid rondom het vuur. Zo haal je pas echt de herfst in je tuin!

Vergeet niet om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen en rekening te houden met de rookgeur. Je buren zitten hier waarschijnlijk niet elke avond op te wachten.

Een overdekt terras

Een overdekt terras of een pergola met een dak biedt bescherming tegen de koude wind en houdt warmte vast. Voeg stijlvolle meubels, comfortabele kussens en warme dekens toe om het op en top gezellig te maken.

Anderen lezen ook:  Stormschade: wat wordt er vergoed?

Met een overdekte buitenruimte kun je zelfs op regenachtige avonden buiten zitten zonder nat te worden. Voeg wat sfeervolle verlichting toe, zoals lantaarns of sfeerlampen, om de ruimte extra uitnodigend te maken!

Een buitenhaard

Een buitenhaard of houtkachel is een uitstekende aanvulling op je tuin. Deze geeft niet alleen warmte af, maar biedt ook een gezellige en rustieke sfeer. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van modern tot klassiek, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw tuininrichting past.

Optimaal genieten van herfstavonden

Met deze tips kun je optimaal genieten van de herfstavonden. Of je nu warmtekussens, een vuurkorf, een overdekt terras of gewoon een stapel dekens gebruikt, het belangrijkste is dat je samen met vrienden en familie van de herfstavonden kunt genieten. Enjoy!