Geraniums hebben een slechte reputatie, maar dat is geheel onterecht. Deze planten zijn heel geschikt voor op het terras en voorzien je tot de eerste nachtvorst met bloemen. Ze lenen zich ook goed voor decoratie in bijvoorbeeld boeketjes. Geraniums verzorgen is niet moeilijk en doe je zo:

Zonlicht

Je maakt de planten blij als je ze in de zon zet. Halfschaduw is ook goed, maar deze plant houdt echt van de zon en hoe meer licht, hoe meer bloemen.

Planten

Om de planten genoeg ruimte te geven plant je ze in een pot van minimaal 18 centimeter diep. Zo kan de kluit zich goed ontwikkelen. Zet je er twee of meer in 1 pot? Zorg dan voor 20 centimeter tussen iedere plant, ze groeien namelijk flink, zeker in de zomer.

Potgrond

Gebruik met voorkeur speciale potgrond voor zomerbloeiers. Hier zitten voedingsstoffen in die de planten helpen met ontwikkelen. Tweewekelijks kan je een vloeibare plantenvoeding aan het water toevoegen of stop langwerkende voedingskegels in de grond.

Water geven

In de zomer geef je geraniums het beste iedere dag vroeg in de ochtend water. Op hele warme dagen is het aan te raden om laat in de avond ook nog wat water te geven. Door de planten in potten met gaten te zetten, loopt het overtollige water weg en voorkom je dat de wortels gaan rotten. Ook wanneer het regent hebben geraniums nog water nodig. De bladeren houden het hemelwater tegen en zo komt het niet bij de wortelkluit.

Verzorging

Overtollig blad en uitgegroeide bloemen haal je het beste weg. Dat oogt aantrekkelijker en de plant wordt daardoor ook gestimuleerd om nieuwe bloemen te maken. Bloemen weghalen doe je eenvoudig door ze met je vingers weg te knijpen. Zo geniet je extra lang van deze vrolijke planten. Geraniums verzorgen is dus helemaal niet zo moeilijk.