Zijn je huisgenoten niet gecharmeerd van spruiten, of misschien jij zelf ook niet? Probeer ze dan eens anders te bereiden. Om te beginnen kook je ze het best kort, of wok ze. Zo voorkom je de bekende spruitjeslucht, want die ontstaat pas na lang koken! Bovendien liggen kort gekookte spruiten niet zwaar op de maag, omdat de zwavelverbindingen geen kans hebben gehad om vrij te komen.
Tegenwoordig zijn er rassen in de handel met een minder uitgesproken smaak. Gewokt met wat appel, rozijnen of banaan worden ze – vooral voor kinderen – letterlijk en figuurlijk beter verteerbaar.
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…
View Comments
Of maak er een heerlijke stamppot van met walnoten, gebakken spekjes en dadels. Wedden dat iedereen het lust! ;-)
http://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/spruitjes-stamppot-met-walnoten-zonder-aardappelen/