Categories: MoestuinTuin

Spruiten van nu

Zijn je huisgenoten niet gecharmeerd van spruiten, of misschien jij zelf ook niet? Probeer ze dan eens anders te bereiden. Om te beginnen kook je ze het best kort, of wok ze. Zo voorkom je de bekende spruitjeslucht, want die ontstaat pas na lang koken! Bovendien liggen kort gekookte spruiten niet zwaar op de maag, omdat de zwavelverbindingen geen kans hebben gehad om vrij te komen.

Tegenwoordig zijn er rassen in de handel met een minder uitgesproken smaak. Gewokt met wat appel, rozijnen of banaan worden ze – vooral voor kinderen – letterlijk en figuurlijk beter verteerbaar.

admin

View Comments

Share
Published by
admin

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago