Categories: MoestuinTuin

Spruiten van nu

Zijn je huisgenoten niet gecharmeerd van spruiten, of misschien jij zelf ook niet? Probeer ze dan eens anders te bereiden. Om te beginnen kook je ze het best kort, of wok ze. Zo voorkom je de bekende spruitjeslucht, want die ontstaat pas na lang koken! Bovendien liggen kort gekookte spruiten niet zwaar op de maag, omdat de zwavelverbindingen geen kans hebben gehad om vrij te komen.

Tegenwoordig zijn er rassen in de handel met een minder uitgesproken smaak. Gewokt met wat appel, rozijnen of banaan worden ze – vooral voor kinderen – letterlijk en figuurlijk beter verteerbaar.

admin

View Comments

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago