Recepten

Spinazierol van bladerdeeg: makkelijk én lekker!

Met bladerdeeg kun je werkelijk alle kanten uit: van een hartige spinazierol tot gehaktbroodjes of juist zoete appelflapjes. Wij vinden het vandaag tijd voor de spinazierol, daarom hieronder het recept van dit heerlijke gerecht.

Dit recept is geschikt voor 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten | Kooktijd: 5 minuten | Baktijd: 20 minuten

Ingrediënten spinazierol

  • 1 lap bladerdeeg (circa 40 x 60 cm, 250-275 g)
  • 200 g babyspinazie
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 8-10 cocktailtomaten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 g feta
  • zout
  • peper

Spinazierol maken

  • Leg het uitgerolde deeg op een schone theedoek.
  • Was de spinazie, pel en snipper de sjalotten en de knoflook en snijd de cocktailtomaten in vieren.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalotten, knoflook en tomaten.
  • Voeg tenslotte nog kort (1-2 minuten) de babyspinazie toe.
  • Laat het mengsel een beetje afkoelen en verdeel het over het uitgerolde bladerdeeg.
  • Verkruimel de feta over de vulling en strooi er zout en peper over.
  • Rol het bladerdeeg voorzichtig op en vouw de uiteinden over de rol heen dicht.
  • Leg de spinazierol op een met bakpapier bekleed bakblik en bak hem in circa 20 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven goudbruin.

Paasbrunch

Deze spinazierol is ook heerlijk voor een feestelijke paasbrunch! Ook lekker voor bij de paasbrunch zijn deze heerlijke hamtasjes met champignons. Maak zelf leuke decoraties erbij en geniet van een gezellige paasbrunch.

Zelf bladerdeeg maken

Laat de diepvriespakjes bladerdeeg eens liggen en ga zelf aan de slag. In onderstaand filmpje legt Sabine van OhMyFoodness uit hoe je zelf bladerdeeg kan maken. Voor 1 grote plak bladerdeeg van 40 x 30 centimeter heb je 250 gram bloem, 250 gram ongezouten roomboter, 4 gram zout en 125 milliliter koud water nodig. Het kost je wel wat tijd om het bladerdeeg te maken, maar het is eigenlijk heel simpel met Sabine’s stappen. En hoe lekker is het om van een compleet zelfgemaakt gerecht te genieten?

lisa

Share
Published by
lisa
Tags: brunchPasen

Recent Posts

Vijftig tinten groen: zo richt je een botanisch interieur in

Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…

4 dagen ago

Een houten carport die past bij je tuin: Tips en trends voor een natuurlijk geheel

Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…

2 weken ago

Maai met gemak, zo kies je de juiste machine voor jouw gazon

Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…

2 weken ago

Win tickets voor de Landgoedfair op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt | 21 t/m 24 augustus

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…

4 weken ago

10x de natuur in juli en augustus

In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…

1 maand ago

Voordelig verzekerd: zo vind je de goedkoopste polis voor je huis

Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…

1 maand ago