Categories: HoofdgerechtRecepten

Spinaziedriehoekjes met venkel

Spinazie is een van de eerste groenten in de border en op de markt. De groene krachtpatser opent het seizoen van de gezonde en verse gerechten. Hoe sneller de spinazie op je bord ligt, des te meer voedingstoffen er behouden blijven. De tere blaadjes banen zich al in maart een weg naar de zon. Je kunt spinazie vanaf maart in de volle grond zaaien

Voor 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 20 minuten

Ingrediënten
1 pakje filodeeg (10 vellen)
1 venkelknol
200 gram verse spinazie
1 ui (gesnipperd)
40 gram boter
200 gram feta
2 eieren
Citroensap
Zout
Versgemalen peper

Bereiding
Was de venkel en verwijder de bladstelen. Snijd de venkel in fijne reepjes en daarna in blokjes. Marineer de venkel in citroensap en dek vervolgens de schaal af.

Was de spinazie en verwijder de stelen. Smelt 20 gram boter in een koekenpan en fruit de ui. Voeg daarna de spinazie toe tot hij slinkt. Snijd de feta in stukjes. Doe de spinazie, de kleingesneden feta en de eieren bij de venkel. Meng alle ingrediënten en kruid ze met zout en peper. Voor de smaak kun je eventueel ook nog wat honing toevoegen.

Driehoekjes maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg 10 vellen filodeeg op een werkvlak en halveer ze in de lengte zodat je 20 rechthoeken krijgt. Leg wat vulling op een hoek en vouw het deeg over de vulling zodat er een driehoek ontstaat. Vouw de rest van het deeg daar vervolgens overheen. Smelt 20 gram boter in een pan en bestrijk de spinaziedriehoekjes met de gesmolten boter. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de driehoekjes erop en schuif de plaat in het midden van de oven. Bak ze in 20 minuten goudbruin.

Meer over spinazie lees je in LandIdee lente 2012. Daar vind je nog zeven andere gerechten met spinazie:
Taart met spinazie en bacon
Hartige paastaart met spinazie en ei
Spinaziesoep met waterkers
Ravioli met spinazie
Soufflé met wilde spinazie
Spinaziesalade met warme spekreepjes
Kaastoast met spinazie en paprika

admin

View Comments

Share
Published by
admin
Tags: bruncheieren

Recent Posts

Vijftig tinten groen: zo richt je een botanisch interieur in

Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…

6 dagen ago

Een houten carport die past bij je tuin: Tips en trends voor een natuurlijk geheel

Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…

2 weken ago

Maai met gemak, zo kies je de juiste machine voor jouw gazon

Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…

2 weken ago

Win tickets voor de Landgoedfair op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt | 21 t/m 24 augustus

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…

4 weken ago

10x de natuur in juli en augustus

In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…

1 maand ago

Voordelig verzekerd: zo vind je de goedkoopste polis voor je huis

Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…

1 maand ago