Snijbiet is een ouderwetse, decoratieve bladgroente. De jonge bladeren smaken een beetje als bladspinazie en zijn heerlijk als salade.
De stengels zijn te bereiden als bleekselderij. Behalve de gewone groene snijbiet zijn er ook prachtige rassen met bladstelen in wit, purper, rood, roze, goudgeel en oranje.
Je kunt snijbiet vanaf maart tot en met augustus zaaien. Vervolgens kun je tot november bladeren en stengels oogsten. Snijd bij deze bladplant alleen de jonge, buitenste bladeren af zodat je steeds weer kunt oogsten.
In LandIdee mei-juni vindt je allerlei heerlijke recepten met snijbiet, van salades tot snijbiettaart!
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…