Snijbiet is een ouderwetse, decoratieve bladgroente. De jonge bladeren smaken een beetje als bladspinazie en zijn heerlijk als salade.
De stengels zijn te bereiden als bleekselderij. Behalve de gewone groene snijbiet zijn er ook prachtige rassen met bladstelen in wit, purper, rood, roze, goudgeel en oranje.
Je kunt snijbiet vanaf maart tot en met augustus zaaien. Vervolgens kun je tot november bladeren en stengels oogsten. Snijd bij deze bladplant alleen de jonge, buitenste bladeren af zodat je steeds weer kunt oogsten.
In LandIdee mei-juni vindt je allerlei heerlijke recepten met snijbiet, van salades tot snijbiettaart!
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…