Snijbiet is een ouderwetse, decoratieve bladgroente. De jonge bladeren smaken een beetje als bladspinazie en zijn heerlijk als salade.
De stengels zijn te bereiden als bleekselderij. Behalve de gewone groene snijbiet zijn er ook prachtige rassen met bladstelen in wit, purper, rood, roze, goudgeel en oranje.
Je kunt snijbiet vanaf maart tot en met augustus zaaien. Vervolgens kun je tot november bladeren en stengels oogsten. Snijd bij deze bladplant alleen de jonge, buitenste bladeren af zodat je steeds weer kunt oogsten.
In LandIdee mei-juni vindt je allerlei heerlijke recepten met snijbiet, van salades tot snijbiettaart!
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…