Voor velen biedt de tuin in deze bijzondere tijden een fijne afleiding. Wist je dat even een momentje pakken in de tuin of op je balkon ook gezond is voor je? Dat blijkt uit onderzoek van de International Association of Horticultural Producers (AIPH).

Wetenschappers hebben aangetoond dat zowel fysiek bezig zijn in de tuin als even genieten van groen om je heen in de tuin of op het balkon je mentale gezondheid verbetert. Even genieten van de natuur versterkt je cognitieve functies en verbetert je emotionele welzijn. Daarnaast helpt het bij het verminderen van depressies en nervositeit.

Maak jouw droomtuin

In ons drukke leven hadden we weinig tijd voor de tuin, maar nu velen thuiszitten is die tijd er wel. Nu je ook veel tijd in je tuin zal doorbrengen is het wel zo fijn om een gezellige plek te hebben. Pak daarom nu je kans om jouw droomtuin te creƫren.

Ga je liever niet naar een tuincentrum om planten te halen? Veel planten, zaden en zelfs bomen kun je ook online bestellen en laten thuisbezorgen.

Gemeenschapsgevoel

De tuin is niet alleen een plek waar je zelf even een moment van ontspanning kan vinden, maar je ook verbonden kan voelen met anderen. Sociale contacten zijn beperkt nu, maar dat betekent niet dat je alleen hoeft te zijn. Kom juist nu in contact met andere tuinliefhebbers en inspireer elkaar. De redactie van Tuinen.nl heeft daarom samen met haar collega-redacties de hashtag #LiefdevoorGroen in het leven geroepen. Onder deze hashtag delen wij als redactie inspirerende foto’s en filmpjes en kun jij ook jouw groene tips of een mooie tuinfoto delen.

Anderen lezen ook:  Lelietje-van-dalen voor geurige boeketjes

Bloemen verbeteren ook je gezondheid

Heb je geen tuin? Haal dan bloemen in huis. Volgens het onderzoek van AIPH verbeteren bloemen ook je mentale gezondheid. Mensen met bloemen in huis voelen zich gelukkiger en meer ontspannen. Bloemen zorgen voor een positieve energie en dat kan iedereen nu wel gebruiken.

Door een bosje bloemen te kopen of een mooie plant voor in je tuin steun je daarnaast ook de kwekerijen. Door de coronacrisis staan zij momenteel onder druk. Door zelf een bosje bloemen te kopen of een bloem of plant cadeau te geven kun je hen ondersteunen. Ook veel bloemen en planten kun je nu online bestellen en laten bezorgen.

Bron: AIPH, AIPH