In de winter is het echt niet saai in de tuin! De wit-roze bloemetjes van de winterbloeier Viburnum worden in de winter alleen maar mooier.

Viburnum x bodnantense ’Dawn’ is een bladverliezende heester die midden in de winter bloeit. Deze heester is ontstaan in Bodnant Gardens, Noord-Wales, uit de kruising van Viburnum farreri en Viburnum grandiflorum.

Hele winter in bloei
Hij begint al in november te bloeien en gaat daar tot in februari mee door. De roze bloemetjes staan in trosjes aan de kale takken.
viburnum x bodnantense dawn
Bij vorst
Gaat het vriezen, dan zal de bloei even stilvallen, maar als het gaat dooien, komen de bloemetjes vanzelf weer terug. Viburnum x bodnantense ’Dawn’ is een van de sterkste winterbloeiers met een heerlijke geur, een aanrader voor elke tuin!
In een kleine tuin is één exemplaar een aantrekkelijke blikvanger, in grotere tuinen geeft een groepje van drie een fraai accent.

Verzorging
Geef ’Dawn’ een zonnige standplaats in niet te natte grond, dan mag je de rijkste bloei verwachten.

Deze winterbloeiende Viburnums kun je in de tuin prachtig combineren met kerstrozen (Helleborus), sneeuwklokjes (Galanthus) en andere vroege voorjaarsbloeiers.