Wie in het voorjaar van een kleurige border wil genieten, kan in oktober en november volop tulpen planten. Tulpen zijn er immers in allerlei prachtige kleuren, waarmee je de meest sprankelende combinaties kunt maken!

Als je tulpenbollen in de border plant, bedenk dan vooraf hoe je tuin er rond april/mei uitziet. Zo kun je de combinaties daarop afstemmen! Heb je bijvoorbeeld een forsythia in de tuin, dan kun je daar tulpen in crèmewit en geel bij zetten. Ook kun je kiezen voor een mengsel van tulpen in verschillende kleuren, die onderling mooi harmoniëren. Daarmee bereik je al snel een geweldig effect!

Aantallen

Voor welke tulp of combinatie van tulpen je ook kiest, plant ze nooit te dicht op elkaar. Deze opvallende bloemen, met al hun vormen en kleuren, komen vooral goed tot hun recht als ze vrij boven de beplanting zweven. Reken bij grootbloemige tulpen in de border op ongeveer 12 tot 15 bollen per vierkante meter. Meng als je kleuren gaat combineren alle bollen eerst door elkaar en strooi ze dan lukraak in de border. Plant ze daar waar ze neerkomen, dat geeft een heel natuurlijk effect.

Kijk hier voor meer tips bij bollen planten