Kun jij ook nog geen afscheid nemen van alle mooie kleuren van de zomer? Niet getreurd, want deze planten staan na de zomer nog steeds in bloei. Welke wil jij in je tuin?

Kleurrijke bloeier
In de nazomer mag je volop genieten van de prachtige bloemen van de laatbloeiende clematissoorten. Deze bloeien vanaf de zomer tot soms ver in september. De bloemen verschijnen aan de dit jaar gevormde ranken, wat betekent dat je ze probleemloos rond half maart kunt snoeien. Aan kleuren geen gebrek, die variëren van wit, roze en zalm tot paars, purper en karmijnrood.

5x bloemen die na de zomer nog steeds bloeien

Hoge planten vol bloei
Stokrozen (Alcea rosea) schitteren vaak nog tot en met september met rode, paarse, roze en witte gevulde en ongevulde bloemen. Ze doen het vooral heel goed langs omheiningen of tegen gevels en kunnen wel 2 meter hoog worden. Deze tweejarige plant vormt in het eerste jaar alleen een rozet. De plant zaait zich echter sterk uit, zodat je in het seizoen altijd wel bloeiende exemplaren in je tuin kunt hebben.

Tip: Wil je niet dat de plant zich uitzaait, verwijder dan regelmatig de uitgebloeide bloemen. Of grijp op tijd in, zodat je de zaden zelf kunt zaaien.

Alcea rosea

Vlinders lokken
De vlinderstruik (Buddleja) is een waardevolle heester. Hij bloeit vanaf juli tot in september. De bloemen kleur is onder andere lila en paars tot rood en wit. Behalve dat hij laat in de zomer voor kleur in de tuin zorgt, heeft hij nog een leuk extraatje: de bloemen lokken massa’s vlinders, waardoor er geen einde aan de zomer lijkt te komen.

Anderen lezen ook:  Bordertips

shutterstock_687760231

Boeketje met geur
De geurerwt oftewel Lathyrus odoratus is er eentje om te onthouden. De bloemen ruiken namelijk zo heerlijk, dat je iedere dag wel een vers boeketje in je huis zou willen zetten. En laat dat nu precies zijn wat je moet doen. Door te plukken, blijft de plant nieuwe bloemen vormen – in plaats van zaad – en kan hij doorbloeien tot aan de eerste nachtvorst.

shutterstock_536686825

Meer weten over mooie planten na de zomer in je tuin? Lees meer!