Met deze 6 planten heb je beslist een nazomer vol bloei! Ze bloeien allen in augustus & september.

Dankbare dahlia’s
Dahlia’s zijn de ‘diehards’ onder de zomerbollen; ze bloeien door tot de eerste nachtvorst. Zeker in deze periode kunnen ze met hun expressieve bloemen nog voor veel kleur zorgen. Hopelijk duurt het nog even voordat nachtvorst er een eind aan maakt.

Nazomer vol bloei met deze 6 planten

Herfsttijloos
De herfsttijloos, Colchicum autumnale, gaat speels met de seizoenen om. Colchicum wordt in de nazomer als bol te koop aangeboden en meestal bloeien ze nog hetzelfde jaar. Het blad verschijnt pas in het voorjaar en vormt dan flinke groene pollen, die in juni afsterven. In de herfst bloeit hij met groepjes roze of witte bloemen die op forse krokussen lijken.

Nazomer vol bloei met deze 6 planten

Sedum revival
Vetplantjes, en ook cactussen trouwens, zijn weer helemaal terug van weggeweest. Deze zet je het beste binnen. Maak een leuke combinatie voor een pot op het terras of zet de vetplantjes in de woonkamer.

Nazomer vol bloei met deze 6 planten

 

Kleurige canna
Wie het een beetje goed heeft gepland, kan in deze (na)zomerperiode volop genieten van bloeiende planten in de tuin. Canna (Indisch bloemriet) is door het markante blad, nu een echte blikvanger. Veel cultivars dragen ook opvallend blad als deze.

Nazomer vol bloei met deze 6 planten

Hangende blaadjes
Sommige mensen vinden de hangende bloemblaadjes van Echinacea (zonnehoed) wat deprimerend, maar de knallende kleuren maken dit ruimschoots goed. Zonnehoed heeft tal van geneeskrachtige eigenschappen én het is een fantastische bijen- en vlinderplant.

Nazomer vol bloei met deze 6 planten

Lang genieten van Verbena
Heb je eenmaal Verbena bonariensis in je tuin, dan hoef je er nooit meer afscheid van te nemen. De plant zaait zich namelijk rijkelijk uit, zonder opdringerig te worden overigens. Verbena bonariensis is een ‘weefplant’, wat betekent dat de plant gebruikt kan worden om de verschillende delen in een border aan elkaar te ‘weven’. De hoge bloemstengels zorgen ervoor dat het bloemperk transparant blijft.

Nazomer vol bloei met deze 6 planten