Categories: Recepten

Schorseneren in kaassaus

Schorseneren worden een echte delicatesse wanneer je ze serveert met kaassaus. Dit recept voor schorseneren in kaassaus is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten
1 citroen (sap)
800 g schorseneren
750 ml groentebouillon
zout
100 ml droge witte wijn
200 g versgeraspte kaas (bijvoorbeeld Emmentaler en Gruyère)
1 tl maïzena
2 cl vruchtenbrandewijn
2 el vers gehakte kervel
peper uit de molen

Bereiding schorseneren in kaassaus
Giet het citroensap met circa 400 ml water in een kom.
Schil de schorseneren, was ze, snijd ze in circa 3 cm lange stukken en leg die meteen in het citroenwater.
Breng de bouillon met wat zout en de wijn aan de kook.
Giet de schorseneren af en doe ze in de bouillon.
Laat ze ongeveer 15 minuten op zacht vuur sudderen.
Roer daarna de kaas erdoorheen tot deze gesmolten is.
Meng de maïzena met de vruchtenbrandewijn en bind de saus met dit mengsel.
Voeg ten slotte de kervel toe, breng met zout en peper op smaak en dien op.

Bereidingstijd: 20 minuten | Kooktijd: circa 20 minuten

Lees hier meer over schorseneren.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago