Schorseneren worden een echte delicatesse wanneer je ze serveert met kaassaus. Dit recept voor schorseneren in kaassaus is geschikt voor 4 personen.
Ingrediënten
1 citroen (sap)
800 g schorseneren
750 ml groentebouillon
zout
100 ml droge witte wijn
200 g versgeraspte kaas (bijvoorbeeld Emmentaler en Gruyère)
1 tl maïzena
2 cl vruchtenbrandewijn
2 el vers gehakte kervel
peper uit de molen
Bereiding schorseneren in kaassaus
Giet het citroensap met circa 400 ml water in een kom.
Schil de schorseneren, was ze, snijd ze in circa 3 cm lange stukken en leg die meteen in het citroenwater.
Breng de bouillon met wat zout en de wijn aan de kook.
Giet de schorseneren af en doe ze in de bouillon.
Laat ze ongeveer 15 minuten op zacht vuur sudderen.
Roer daarna de kaas erdoorheen tot deze gesmolten is.
Meng de maïzena met de vruchtenbrandewijn en bind de saus met dit mengsel.
Voeg ten slotte de kervel toe, breng met zout en peper op smaak en dien op.
Bereidingstijd: 20 minuten | Kooktijd: circa 20 minuten
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…