Categories: Recepten

Schorseneren in kaassaus

Schorseneren worden een echte delicatesse wanneer je ze serveert met kaassaus. Dit recept voor schorseneren in kaassaus is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten
1 citroen (sap)
800 g schorseneren
750 ml groentebouillon
zout
100 ml droge witte wijn
200 g versgeraspte kaas (bijvoorbeeld Emmentaler en Gruyère)
1 tl maïzena
2 cl vruchtenbrandewijn
2 el vers gehakte kervel
peper uit de molen

Bereiding schorseneren in kaassaus
Giet het citroensap met circa 400 ml water in een kom.
Schil de schorseneren, was ze, snijd ze in circa 3 cm lange stukken en leg die meteen in het citroenwater.
Breng de bouillon met wat zout en de wijn aan de kook.
Giet de schorseneren af en doe ze in de bouillon.
Laat ze ongeveer 15 minuten op zacht vuur sudderen.
Roer daarna de kaas erdoorheen tot deze gesmolten is.
Meng de maïzena met de vruchtenbrandewijn en bind de saus met dit mengsel.
Voeg ten slotte de kervel toe, breng met zout en peper op smaak en dien op.

Bereidingstijd: 20 minuten | Kooktijd: circa 20 minuten

Lees hier meer over schorseneren.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago