Recept rode kool met cranberries:
Ingrediënten
1 kg rode kool
250 g cranberries (vers)
1 appel (bijvoorbeeld goudreinet)
2 el appelstroop
scheutje (balsamico)azijn
peper en zout
Snijd de rode kool in smalle reepjes en kook de kool in een bodempje water in ongeveer 20 minuten gaar. Schil de appel en snijd in stukjes. Was de cranberries en haal de lelijke vruchtjes er uit. Voeg na 10 minuten appel en cranberries aan de kool toe en kook mee. Giet de kool af en roer de appelstroop, peper en zout en het scheutje azijn door de kool. Eventueel kun je de rode kool binden met allesbinder. Kun je geen verse cranberries krijgen, dan kun je ook een potje cranberrycompote door de gekookte rode kool roeren. Het gerecht wordt dan wel wat zoeter.
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…