Recept rode kool met cranberries:
Ingrediënten
1 kg rode kool
250 g cranberries (vers)
1 appel (bijvoorbeeld goudreinet)
2 el appelstroop
scheutje (balsamico)azijn
peper en zout
Snijd de rode kool in smalle reepjes en kook de kool in een bodempje water in ongeveer 20 minuten gaar. Schil de appel en snijd in stukjes. Was de cranberries en haal de lelijke vruchtjes er uit. Voeg na 10 minuten appel en cranberries aan de kool toe en kook mee. Giet de kool af en roer de appelstroop, peper en zout en het scheutje azijn door de kool. Eventueel kun je de rode kool binden met allesbinder. Kun je geen verse cranberries krijgen, dan kun je ook een potje cranberrycompote door de gekookte rode kool roeren. Het gerecht wordt dan wel wat zoeter.
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…