Ziet deze rode bietensalade er niet smakelijk uit? Je maakt hem in een handomdraai!
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediƫnten
Voor de salade:
4 rode bieten 2 rode uien
klein kropje sla
circa 250 gram walnoten
Voor de dressing:
scheutjes olijfolie
3 el basalmicoazijn
0,5 el mayonaise
0,5 el mosterd
suiker naar smaak
Bereiding rode bietensalade
Pluk (of snijd) en was de sla. Verdeel wat blaadjes over de borden.
Schil de bieten en snijd ze in schijfjes, verdeel de schijfjes ook over de borden.
Verwijder de schillen van de uien en snijd ze in parten zo groot als gewenst. Verdeel ook de uien over de borden. Rooster eventueel kort de walnoten op een laag vuurtje en strooi ze over de bietensalade.
Bereiding dressing
Doe een scheutje olijfolie en de mayonaise in een kommetje. Roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens de basalmicoazijn en de halve lepel mosterd toe. Roer alles opnieuw door elkaar. Voeg als laatste naar smaak suiker toe.
Verdeel de dressing over de rode bietensalade en geniet ervan!
Tip: Ook de bladeren van sommige rode bieten smaken heerlijk door salades!
Meer lekkere recepten met rode bieten vind je in het magazine Landidee februari-maart.
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…