Ziet deze rode bietensalade er niet smakelijk uit? Je maakt hem in een handomdraai!
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediƫnten
Voor de salade:
4 rode bieten 2 rode uien
klein kropje sla
circa 250 gram walnoten
Voor de dressing:
scheutjes olijfolie
3 el basalmicoazijn
0,5 el mayonaise
0,5 el mosterd
suiker naar smaak
Bereiding rode bietensalade
Pluk (of snijd) en was de sla. Verdeel wat blaadjes over de borden.
Schil de bieten en snijd ze in schijfjes, verdeel de schijfjes ook over de borden.
Verwijder de schillen van de uien en snijd ze in parten zo groot als gewenst. Verdeel ook de uien over de borden. Rooster eventueel kort de walnoten op een laag vuurtje en strooi ze over de bietensalade.
Bereiding dressing
Doe een scheutje olijfolie en de mayonaise in een kommetje. Roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens de basalmicoazijn en de halve lepel mosterd toe. Roer alles opnieuw door elkaar. Voeg als laatste naar smaak suiker toe.
Verdeel de dressing over de rode bietensalade en geniet ervan!
Tip: Ook de bladeren van sommige rode bieten smaken heerlijk door salades!
Meer lekkere recepten met rode bieten vind je in het magazine Landidee februari-maart.
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…