Categories: NagerechtenRecepten

Rode bessenpudding

Voor 4 personen

Ingrediënten:
-600 gram gemengd rood fruit (bijv. frambozen, bosbessen, bramen)
-60 gramsuiker
-1 el vanillesuiker
-1-2 el maïzena
-300 gramtoastbrood

Bereiding:
Spoel het fruit af en dep het droog. Doe het samen met 200 ml water, de suiker en vanillesuiker in een pan en laat 5 minuten zachtjes koken. Los de maïzena op in wat koud water, doe dit papje bij het fruit en breng alles opnieuw aan de kook.

Haal het fruitmengsel van het vuur en houd 3-4 eetlepels apart.

Snijd de korstjes van het toastbrood af en bedek vier puddingvormen tot de rand met de sneetjes. Giet nu een derde van het hete fruitmengsel over de sneetjes en les er een laagje toastbrood op, herhaal dit nog twee keer. Leg op elke pudding een klein bordje voor extra gewicht, laat afkoelen en zet de puddingen een nacht in de koelkast. Maak de randen los met een klein mesje en stort de puddingen op vier borden. Bedek lichte plekken met de rest van het fruitmengsel en versier de puddingen met de rode aalbessen.

Bereidingstijd: 30 minuten
Koeltijd: circa 12 uur
Kooktijd: 5 minuten

admin

Share
Published by
admin
Tags: dessertfruit

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago