Ricottataart met marsepein

Deze Italiaanse ricottataart met marsepein is onweerstaanbaar! Geen taart gedecoreerd met marsepein, maar een taart met marsepeinen vulling. Leuke taart voor Sinterklaas. Is weer eens wat anders dan de marsepein aardappeltjes. Zeker weten dat je hiermee scoort op 5 december!

Bereiding: 20 minuten.
Bakken: 20-25 minuten

Benodigdheden voor een ricottataart van  Ø 20 cm

  • 200 g marsepein
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 170 g ricotta
  • ½ tl bittere-amandelextract
  • 1½ tl geraspte schil van 1 biologische citroen
  • 1½ tl geraspte schil van 1 biologische
  • sinaasappel
  • 20 g bloem

Verder:

  • boter om mee in te vetten
  • 1 handje geschaafde amandelen om mee te bestrooien
  • 1 handje pijnboompitten
  • poedersuiker om mee te bestuiven

Bereiding ricottataart met marsepein

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm goed in met boter en bestrooi hem met de geschaafde amandelen.
Rasp de marsepein en roer hem met de boter in een kom romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Roer de ricotta, het amandelextract, sinaasappel- en citroenraspsel erdoor. Zeef de bloem erover en schep hem er met een lepel door.
Doe het beslag in een kom en strijk het glad.
Strooi de pijnboompitten erover en bak de taart 20-25 minuten in de oven. Bij deze cheesecake kun je de gaarheid testen met een prikker; er mag dan geen deeg aan blijven zitten. Haal de ricottataart uit de oven, verwijder de vorm en bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker.

Dit recept komt uit het boek I love cheesecake

Bij ons is cheesecake vooral kwarktaart, maar in Amerika bestaat hij uit een bodem van koekkruimels met een snufje zout en een vulling van roomkaas. Dat ook op dat basisrecept veel varianten te bedenken zijn, blijkt wel uit het boek I love cheesecake van Christin Geweke.

I love cheesecake
Auteur: Christin Geweke
Fotograaf: Frauke Antholz
Prijs € 14,95
ISBN 9789462501713
Uitgever Forte Culinair

Gek op taart? Probeer dan ook eens deze heerlijke recepten!

admin

View Comments

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago