Als de zon schijnt, zijn salades een geliefde maaltijd. Ze zijn fris, voedzaam en in een handomdraai gemaakt. Deze zomerse salade heeft dankzij het mangoazijn een frisse zoetzure smaak. Met wat brood erbij ben je met dit recept voorzien van een heerlijk snelle maaltijd.

Ingrediënten
4 personen

2 gerookte kipfilets
150 g rucola slamelange met snijbiet
300 g feta kaas óf witte kaasblokjes in olie
1,5 komkommer
250 g cherrytomaten
2 rode uitjes
Mangoazijn
Olijfolie
Zout
Peper
25 g pijnboompitjes

salade

Zo maak je de salade

  1. Rooster de pijnboompitjes kort in een pan.
  2. Snijd de gerookte kipfilet in smalle reepjes.
  3. Schil de komkommer en snijd deze in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaten.
  4. Snijd indien nodig de feta kaas in kleine blokjes en snipper de uien
  5. Maak een vinaigrette van een scheut mangoazijn en olijfolie en voeg wat zout en peper toe.
  6. Meng de ingrediënten in een grote schaal en serveer naar smaak met de vinaigrette en pijnboompitten.

Tip: Snijd een ciabatta In stukken en eet deze (met een lekker smeersel) bij de salade. Heerlijk om in de restjes dressing te dopen!

Kijk eens op onze receptenpagina voor meer lekkere en inspirerende recepten!