Simmer pots zijn een soort stoofpotjes. Belangrijk detail: ze dienen niet om gegeten te worden, maar om een heerlijke geur door je huis te verspreiden! Wij geven je ter inspiratie alvast wat recepten.

Het idee is dat je een pan met water op het vuur zet. Je voegt wat ingrediënten toe. Dit kan van alles zijn: kaneelstokjes, citroen, sinaasappelschil… je kunt naar hartenlust experimenteren. Laat het water koken en de toegevoegde ingrediënten zullen ervoor zorgen dat er een heerlijke geur in je huis verspreid wordt.  

Frisse citrusgeur

1 citroen
1 grapefruit
5 takjes rozemarijn

Vul een pan met een liter water. Snijd de citroen en grapefruit in schijfjes en voeg samen met de rozemarijn toe aan het water. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken. Het kost ongeveer 30 minuten voordat het aroma helemaal vrij komt. Vind je het nog niet sterk genoeg? Voeg dan meer citroen, grapefruit of rozemarijn toe.

Warme appeltaart

0,5 liter appelsap of appelcider
0,5 liter water
1 eetlepel steranijs
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat

Vul een pan met appelsap of appelcider en water en voeg de steranijs, kaneel en nootmuskaat toe. Breng het water aan de kook en laat zachtjes doorkoken. Tip: heb je nog een appel over? Snijd deze dan in stukken en voeg hem toe.

Rustgevend

5 takjes lavendel
5 takjes munt
1 eetlepel vanille-extract of 2 vanillestokjes

Vul een pan met een liter water en voeg de ingrediënten toe. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken.

Belangrijk: let er op dat je de pot nooit op het vuur laat staan terwijl je van huis bent en zorg ervoor dat je het waterniveau regelmatig controleert en indien nodig bijvult om te voorkomen dat de pan droogkookt. Je kunt de simmer pots wel een paar uur op laten staan, zolang je dit in de gaten houdt.