IJskoffie is heerlijk in de zomer!  Er zijn verschillende manieren om dit lekkere drankje zelf te maken, wij lichten er een aantal voor je uit.

Wat heb je nodig?

  • koffiezetapparaat
  • ijsklontjesvorm (eventueel in de vorm van staafjes)
  • volle melk
  • eventueel suiker, ijs en slagroom, chocolade of -karamelsaus.

ijskoffie maken

Recept 1: IJskoude koffie

Zet een sterke kop koffie of espresso (naar smaak). Giet de koffie in de ijsklontjeshouder. Laat de vorm ongeveer een nacht in de diepvries staan. Heb je de klontjes (of staafjes) snel nodig? Laat ze dan minimaal 4 uur in de diepvries staan.

Vul een glas met melk, zet de koffie-ijsstaafjes erin en roer het geheel goed door elkaar. Wacht tot de staafjes gesmolten zijn ét voila: je eigen ijskoffie is klaar! Voeg naar smaak eventueel wat suiker toe en maak het af met slagroom.

ijskoffie2

Recept 2: Snelle ijskoffie

Vul de ijsklontjesvorm met water en zet deze in de diepvries. Zet een sterke kop koffie of espresso (naar smaak). Laat de koffie een halfuurtje afkoelen in de koelkast. Voeg een grote scheut koude melk toe en eventueel de suiker. Haal de ijsklontjes uit de diepvries en voeg deze toe aan de koude koffie.

ijsiee

Recept 3: Romige ijskoffie

Houd je wel van een romige ijskoffie? Dan is deze bereiding echt wat voor jou. Zet een sterke kop koffie of espresso (naar smaak). Doe een bolletje roomijs in een glas, mok of kopje.Giet de koffie over het bolletje roomijs én smullen maar!

Dit is eigenlijk meer koffieijs, dan ijskoffie. Wil je deze variant in echte ijskoffie? Zet dan de kop koffie ongeveer een halfuur in de koelkast. En schep het bolletje roomijs in de koffie. Roer het goed door elkaar. Maak het af met een toef slagroom en wat chocolade- of karamelsaus.

Anderen lezen ook:  Pastinaakfriet bakken!

Ook lekker: koffie-chocoladeijsjes!

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel je resultaat met ons via #landideemagazine!

LandIdee nieuwsbrief