Zin in een picknick of om lekker buiten in de tuin te eten? Maak bijvoorbeeld eens deze wraps met ham, sla en gestoofde groente.

Niets heerlijker dan op een zonnige dag eten in de openlucht. Nog feestelijker wordt het als de buitenmaaltijd iets meer is dan een bruine boterham en een appeltje toe. Daarom dit receptje van heerlijke wraps, die je gemakkelijk kunt inpakken voor een picknick maar ook herlijk smaken aan je eigen tuintafel.

Ingrediënten voor 4 personen

4 blaadjes kropsla, 16 spinazie- of veldslabladeren, 1 courgette, 1 rode paprika, 5 lente-uitjes, 4 el olijfolie, zout, peper uit de molen, 2-3 el crème fraîche, 4 plakken gekookte ham, 4 tarwepannenkoeken

Bereiding

Was de sla- en spinaziebladeren en laat goed uitlekken. Was de courgette, droog hem en halveer in de lengte. Snijd de helften in dunne plakjes. Maak de paprika’s schoon, ontpit en was ze, dep ze droog en snijd in smalle reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in fijne ringetjes. Verwarm nu de olijfolie in een pan en stoof de courgette, paprika en lente-uitjes 10 minuten. Kruid met wat zout en peper en schep de crème fraîche erdoor.
Verdeel de slablaadjes over de pannenkoeken en leg op elke pannenkoek een plak ham. Verdeel het groentemengsel erover en rol de pannenkoeken voorzichtig op. Je kunt de wraps zowel warm als koud eten.

Bereidingstijd: 45 minuten

Variatie: vervang de ham door kip- of kalkoenfilet, ook heerlijk en met minder calorieën!