Het aspergeseizoen is nog steeds in volle gang, tijd voor een lekker receptje: witte asperges met rucola en smakelijke eierpasteitjes.

Asperges en eieren zijn nog altijd een gouden combinatie. Maar ook daarmee valt te variëren: Maak bij witte asperges eens deze lekkere pasteitjes, een soort mini-souffleetjes van eieren met room en wat geraspte kaas.

Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Ingrediënten witte asperges met eierpasteitjes

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 vuurvaste vormpjes (inhoud 150 ml)
  • boter
  • paneermeel
  • 3 eieren
  • 40 g boter
  • 1 snufje versgeraspte nootmuskaat
  • 75 g versgeraspte kaas (bijvoorbeeld Emmentaler)
  • 2-3 eetlepels room
  • 1 eetlepel bloem
  • zout
  • 1 kg witte aspergepunten
  • 1 theelepel suiker
  • 5 eetlepels druivenpitolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Voor de garnering:

  • 1 handvol rucola
  • 6 kerstomaatjes

Bereiding van de witte asperges met eierpasteitjes

Schil eerst de witte asperges en zet even weg in water. Begin dan aan de eierpasteitjes: bestrijk de vormpjes met boter en bestrooi ze met paneermeel. Verwarm de oven voor op200 °C (boven- en onderwarmte).

Splits de eieren. Klop de eidooiers en nootmuskaat schuimig. Roer er afwisselend geraspte kaas en room door. Schep vervolgens de stijf geklopte eiwitten en bloem erdoor, samen met een snufje zout. Doe het mengsel in de vormpjes en bak de pasteitjes in 15 minuten goudbruin.

Kook ondertussen de aspergepunten met suiker 10  minuten op een zacht vuur. Meng de druivenpitolie met balsamicoazijn voor een vinaigrette. Spoel de rucola af, laat uitlekken, maak schoon en trek in kleine stukken. Was de tomaatjes en halveer ze.

Schik de uitgelekte witte asperges op borden en besprenkel met de vinaigrette. Leg de warme pasteitjes op de borden en garneer met de rucola en tomaatjes.

Anderen lezen ook:  Bosbessensmoothie

LandIdee nieuwsbrief