Maandag 11 maart gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start. Een initiatief van Isabel Boerdam, bekend van de populaire foodblog De Hippe Vegetariër, met als doel om alle Nederlanders te inspireren om vaker vegetarisch te eten. Met deze week laat Isabel zien dat vegetarisch eten een positieve invloed heeft op mens, dier en milieu, én dat het ook nog eens makkelijk en lekker is om plantaardig te koken.

Week Zonder Vlees besparingen milieu en dier

Vlees eten is volgens de stichting Nationale Week Zonder Vlees (NWZV) eigenlijk niet meer van deze tijd. Wanneer je als volwassene één week lang geen vlees zou eten, bespaar je al 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Door vaker te kiezen voor een plantaardige maaltijd kun je dus al een groot verschil maken. Daarom wil de stichting Nederlanders inspireren om vlees en vis vaker af te wisselen met vegetarische gerechten.

Plantaardig eten saai?

Is puur plantaardig eten dan niet heel saai? Juist niet! Er zijn vele opties om een maaltijd zonder vlees te bereiden. Wat dacht je van een lekkere courgette spaghetti, currysoep, groenteschnitzel of Thaise rode curry? Vegetarisch koken is juist heel variërend. Er zijn vele vegetarische recepten die niet alleen gezond zijn, maar waarbij je het vlees niet eens zal missen. Voor wie toch graag terugvalt op zijn vertrouwde hamburger of gehakt zijn er ook vele vleesvervangers die dezelfde structuur hebben maar wél plantaardig zijn. Op de website van de Week Zonder Vlees vind je handige tips over volwaardige vleesvervangers en diverse lekkere recepten zonder vlees.

Week zonder Vlees vegetarische recepten

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere recepten die je kan maken tijdens deze week? Lees dan magazine V’GAN met meer dan 50 veganistische recepten. Genoeg keuze om je week vol te plannen met lekkere maaltijden.

Vegan lifestyle magazine

Meedoen met de Week Zonder Vlees

Veel supermarkten en restaurants werken mee aan de Week Zonder Vlees en maken het jou zo makkelijk mogelijk. Tijdens de week zijn veel vegetarische producten tegen een verlaagde prijs te koop en bieden vele restaurants een vegetarisch menu aan. Daarnaast vind je op social media onder #weekzondervlees vele recepten en motivatie om jou te helpen een week lang vlees te laten staan.

Doe jij ook mee? Schrijf je in op de website van Week Zonder Vlees.

Nationale week zonder vlees

Bron: Nationale Week Zonder Vlees