Pasta is een geliefde avondmaaltijd. Je kunt er zo veel kanten mee op. Het is ook heerlijk om zelf een pastasaus te maken. Het kost wat tijd en moeite, maar het resultaat mag er zijn. Dit recept zit boordevol groenten, dus daar mag verantwoord van gesmuld worden!

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

– 1 kilo tomaat
– 2 paprika’s (geel en rood)
– 500 gram wortelen
– 300 gram gehakt
– 150 gram bacon
– 3 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 50 gram tomatenpuree
– 100 ml tomatenpulp
– 250 ml groentebouillon
– oregano, tijm, rozemarijn en andere Italiaanse kruiden naar smaak
– zout en peper
– olijfolie

Zo maak je het:

  1. Snipper de uien en doe deze met wat olijfolie in een pan. Fruit ze.
  2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg hierna de bacon toe.
  3. Snijd de wortelen, tomaat en paprika in blokjes en voegt deze toe aan het gehaktmengsel.
  4. Voeg de kruiden toe en laat de groenten even slinken met het deksel op de pan.
  5. Wanneer de groenten zacht gegaard zijn, voeg je de tomatenpuree, tomatenpulp en groentebouillon toe. Plaats het deksel op de pan en laat de saus koken. Roer zo af en toe door.

Tip: Hoe langer je de saus laat koken, hoe beter de smaken intrekken en hoe zachter de groenten worden.

Tip: Je kunt ook heel veel van de pastasaus vooraf maken en deze in porties invriezen. Doe dit bijvoorbeeld in het weekend. Heb je doordeweeks weinig tijd? Dan hoef je alleen een portie saus te ontdooien en pasta te koken en heb je toch een snelle, voedzame en lekkere huisgemaakte maaltijd.