Aardappelpuree kun je tegenwoordig eenvoudig en snel maken uit een pakje. Maar versgemaakt is aardappelpuree natuurlijk het lekkerst.

Vaak wordt aan verse aardappelpuree melk of room toegevoegd. Maar dat hoeft niet! Zeker als je een lactose-intollerantie hebt, is het toevoegen van melk of room geen slim idee. Je kan eenvoudig puree maken zónder melk of room. Hoe? Door het eigen kooknot van de aardappelen te gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat de vitamines behouden blijven en het aroma fijner is.

Aardappelpuree maken

Probeer het eens om zelf aardappelpuree te maken. Schil de pieper voor het koken en was ze zorgvuldig. In onderstaand filmpje van Albert Heijn zie je hoe je makkelijk ongekookte aardappelen kan schillen.

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een pan met water. Zorg ervoor dat de aardappelen net onder water staan. Voeg eventueel tijdens het koken wat zout toe voor de smaak. Na ongeveer 20 minuten zijn de aardappelen gaar. Giet ze af, maar bewaar het kookvocht. Zet de pan terug op de kookplaat op de kleinste pit. Laat ze vervolgens op laag vuur nog even 2 minuten droogkoken.

Pureer de aardappelen met een stamper. Voeg enkele eetlepels van het kookvocht toe om de aardappelpuree wat smeuïger te maken. Voeg na het stampen alleen nog zout en nootmuskaat toe.

De aardappel is enorm divers. Probeer een dit originele recept voor gebakken aardappeltjes met kaneel en knoflook.

Heb jij nog een goede tip om puree te maken of heb je een lekker recept? Deel het in een reactie hieronder of laat het ons weten via Facebook of Instagram! Tag ons met #landideemagazine.

LandIdee nieuwsbrief