Een zomerse dag sluiten we graag af met een lekkere barbecue. Helaas gebeuren er nog steeds veel ongelukken tijdens het barbecueën. Hier vind je een aantal tips om je barbecue zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Houtskool

Wanneer je gaat barbecueën met houtskool is geduld het toverwoord. Het duurt ongeveer een half uur voordat de kolen warm zijn. De verleiding is dan ook groot om benzine, petroleum of spiritus te gebruiken om het vuur aan te wakkeren. Doe dit echter nooit omdat het gevaarlijke steekvlammen kan veroorzaken.

Ook is het niet verstandig om in het vuur te blazen, gebruik liever een waaier. Een barbecue met houtskool kun je na gebruik doven door zand te gebruiken.

Gas

Controleer eerst de datum van de gasfles wanneer je hem aansluit op de barbecue. Wanneer de fles over de datum is, mag hij niet meer gebruikt worden.

Kijk ook of er geen gaatjes in de slang zitten waardoor het gas kan ontsnappen. Wanneer dit allemaal in orde is, steek dan tegelijk met het opendraaien van de gasfles de barbecue aan.

Elektrisch barbecueën

Ga nooit barbecueën met een elektrische barbecue in de regen of in de buurt van een vijver. Water kan namelijk voor kortsluiting zorgen. Voor een elektrische barbecue heb je een snoer nodig, let erop dat niemand over de snoer kan struikelen. Daarnaast is het belangrijk om het warmte-element van de barbecue regelmatig te controleren op roest en slijtage.

Op zoek naar lekkere recepten voor tijdens het barbecueën? Misschien zit er iets voor je tussen:

Anderen lezen ook:  Recept heerlijke pastasalade

LandIdee nieuwsbrief