Koken met seizoensgroenten is niet alleen milieubewust, het is ook nog eens heel erg lekker. Probeer eens deze heerlijke, vegetarische preisoep met aardappel. Binnen een handomdraai klaar en heerlijk vullend. Zo warm je lekker op tijdens een koude winteravond.

Wat je nodig hebt:

  • 500 gram aardappelen
  • 3 preien in ringen gesneden (hou wat achter voor de garnering)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 of 2 groentebouillontablet naar smaak
  • 800 ml water
  • 200 ml kookroom
  • Scheut olie
  • Zwarte peper en zout
  • Takje koriander

Zo maak je de preisoep:

Hak de knoflook fijn en fruit in een pan met de scheut olie. Snijd daarna de aardappel in schijfjes en voeg toe. Bak mee op middelhoog voer. Doe daarna de in ringen gesneden prei erbij en bak onder regelmatig roeren mee.

Schenk het water in de pan, verkruimel de bouillontablet en roer af en toe. Wanneer de soep 15 minuten heeft gekookt en de aardappelen gaar zijn, pureer je de soep met een staafmixer.

Giet de room er in en roer even. Voeg wat extra smaak toe met een flinke draai zwarte peper en wat zout.

Garneer met de overige preiringen en wat fijngehakte koriander. Eet smakelijk!

Heb je deze preisoep geprobeerd? Laat het ons weten!