Een lekkere, frisse en gezonde salade met verse groenten. Zo gemaakt én superlekker!

Dit recept is geschikt voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zoete ui
  • 3-4 takjes dragon
  • 300 g jonge sperziebonen
  • 300 g peultjes
  • 300 g verse erwten
  • zout
  • 1 tl mosterdzaadjes
  • 1 el korianderzaadjes
  • 1 tl zwarte komijnzaadjes
  • 2 el druivenpitolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 3 el appelazijn
  • knoflookzout
  • zwarte peper (uit de molen)
  • eventueel circa 300 g roomkaas (naar smaak)

Bereiding salade 

Pel de ui en snipper hem fijn.
Spoel de dragon af, schud droog en hak de blaadjes fijn.
Was de bonen en snijd de uiteinden eraf.
Was de peultjes en maak ze schoon.
Spoel de erwten af.
Breng zout water in een grote pan aan de kook en blancheer de sperziebonen ongeveer 7 minuten.
Voeg in de laatste minuut van de kooktijd de erwten en peultjes toe en kook ze gaar. Giet de groenten af, laat ze schrikken onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

Rooster de mosterdzaadjes, korianderzaadjes en zwarte komijnzaadjes in een hete pan zonder vet tot ze beginnen te springen (wie zich zorgen maakt om zijn tanden, kan beter gemalen kruiden gebruiken).
Haal de kruiden uit de pan, doe ze in een kom en roer eerst de twee oliën, dan het citroensap en als laatste de azijn erdoorheen.
Kruid met knoflookzout en peper.
Doe de groenten en uiensnippers in een slakom en meng ze met de dressing en eventueel de roomkaas.
Breng nog eens op smaak met zout en peper en dien de salade op.

Bereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: circa 7 minuten

Lees hier nog meer heerlijke recepten, voor zowel ontbijt, lunch en diner. Of zelfs een lekkere snack.