Ziet deze rode bietensalade er niet smakelijk uit? Je maakt hem in een handomdraai!

Dit recept is geschikt voor 4 personen

Ingrediënten
Voor de salade:
4 rode bieten 2 rode uien
klein kropje sla
circa 250 gram walnoten

Voor de dressing:
scheutjes olijfolie
3 el basalmicoazijn
0,5 el mayonaise
0,5 el mosterd
suiker naar smaak

Bereiding rode bietensalade
Pluk (of snijd) en was de sla. Verdeel wat blaadjes over de borden.
Schil de bieten en snijd ze in schijfjes, verdeel de schijfjes ook over de borden.
Verwijder de schillen van de uien en snijd ze in parten zo groot als gewenst. Verdeel ook de uien over de borden. Rooster eventueel kort de walnoten op een laag vuurtje en strooi ze over de bietensalade.

Bereiding dressing
Doe een scheutje olijfolie en de mayonaise in een kommetje. Roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens de basalmicoazijn en de halve lepel mosterd toe. Roer alles opnieuw door elkaar. Voeg als laatste naar smaak suiker toe.
Verdeel de dressing over de rode bietensalade en geniet ervan!

Tip: Ook de bladeren van sommige rode bieten smaken heerlijk door salades!
Meer lekkere recepten met rode bieten vind je in het magazine Landidee februari-maart.