Deze Italiaanse ricottataart met marsepein is onweerstaanbaar! Geen taart gedecoreerd met marsepein, maar een taart met marsepeinen vulling. Leuke taart voor Sinterklaas. Is weer eens wat anders dan de marsepein aardappeltjes. Zeker weten dat je hiermee scoort op 5 december!

Bereiding: 20 minuten.
Bakken: 20-25 minuten

Benodigdheden voor een ricottataart van  Ø 20 cm

  • 200 g marsepein
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 170 g ricotta
  • ½ tl bittere-amandelextract
  • 1½ tl geraspte schil van 1 biologische citroen
  • 1½ tl geraspte schil van 1 biologische
  • sinaasappel
  • 20 g bloem

Verder:

  • boter om mee in te vetten
  • 1 handje geschaafde amandelen om mee te bestrooien
  • 1 handje pijnboompitten
  • poedersuiker om mee te bestuiven

ricottataart met marspein maken

Bereiding ricottataart met marsepein

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm goed in met boter en bestrooi hem met de geschaafde amandelen.
Rasp de marsepein en roer hem met de boter in een kom romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Roer de ricotta, het amandelextract, sinaasappel- en citroenraspsel erdoor. Zeef de bloem erover en schep hem er met een lepel door.
Doe het beslag in een kom en strijk het glad.
Strooi de pijnboompitten erover en bak de taart 20-25 minuten in de oven. Bij deze cheesecake kun je de gaarheid testen met een prikker; er mag dan geen deeg aan blijven zitten. Haal de ricottataart uit de oven, verwijder de vorm en bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker.

Dit recept komt uit het boek I love cheesecake

Bij ons is cheesecake vooral kwarktaart, maar in Amerika bestaat hij uit een bodem van koekkruimels met een snufje zout en een vulling van roomkaas. Dat ook op dat basisrecept veel varianten te bedenken zijn, blijkt wel uit het boek I love cheesecake van Christin Geweke.

Anderen lezen ook:  Muntcocktail

I love cheesecake

I love cheesecake
Auteur: Christin Geweke
Fotograaf: Frauke Antholz
Prijs € 14,95
ISBN 9789462501713
Uitgever Forte Culinair

Gek op taart? Probeer dan ook eens deze heerlijke recepten!