Mierikswortel geeft een pittige, scherpe smaak aan vlees- en visgerechten en zorgt ook voor een positief neveneffect: hij stimuleert de eetlust en verbetert de spijsvertering. En helpt daarnaast ook nog eens bij hoofdpijn of verkoudheid. Hoe? Zo!

Honing van mierikswortel tegen verkoudheid
Schil 50 gram verse mierikswortel en rasp de wortel. Meng de rasp met 100 gram vloeibare honing en doe dit in een weckpot. Laat het mengsel enkele uren trekken, zodat de werkzame stoffen van de mierikswortel zich met de honing mengen. Neem in de ochtend en ’s avonds een lepel van het mengsel. Dit helpt bij hoest, bronchitis en gebrek aan eetlust.

Honing van mierikswortel

Kompres tegen hoofdpijn
Wikkel ongeveer een eetlepel versgeraspte mierikswortel in een doek. Leg dit kompres op de nek. Mocht het kompres na enkele minuten een branderig gevoel veroorzaken, verwijder het dan. Wrijf de huid in met een verzorgende olie. Helpt bij hoofdpijn, migraine en stijve nekspieren.

Mierikswortel

Mierikswortel-kuur voor een goede weerstand
Neem twee weken lang in de ochtend en ’s avonds een theelepel vers geraspte mierikswortel bij de maaltijden in; wel even doorbijten…. Versterkt het afweersysteem, wat zijn voordelen heeft als verkoudheden op de loer liggen.

Lees hier meer over mierikswortel