In het kader van ‘Week van de Smaak‘ maakte Leah Groeneweg van Het Bloemenpad afgelopen week iedere dag een recept met producten uit de natuur.

,,Socca is een soort pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel en komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Ik vind socca heerlijk als lunchgerecht samen met gestoofde seizoensgroenten. Je kunt naar hartenlust variëren door er kruiden of andere smaakmakers aan het socca beslag toe te voegen. Een van de smaakmakers die je kunt gebruiken is witte dovenetel. Het is een aromatische eetbare wilde plant, die je zowel rauw als gekookt kan eten”, vertelt Leah.

Ingrediënten socca met witte dovenetel
200 gram kikkererwtenmeel
Water
Scheut olijfolie
Flinke hand vol witte dovenetel
Zout
Peper

Bereiding:
Snijd de dovenetel fijn.
Maak een dik pannenkoekbeslag van kikkererwtenmeel, water, een scheut olijfolie en een snuf zout.
Roer de dovenetel door het beslag en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
Schenk een soeplepel beslag in de pan en bak een paar minuten, tot de onderkant goudbruin is.
Keer de socca om en bak de andere kant goudbruin.

bietenhummus

Misschien vind je dit ook lekker: Bietenhummus met brandnetelzaad 

wildplukken

Wil je een workshop van Leah Groeneweg volgen? Kijk hier voor meer informatie.

Anderen lezen ook:  Gemberkoekjes