Met zijn grote bladeren, kunnen we begin mei niet om de rabarber heen. Vind je rabarber gewoonlijk een beetje zurig? Probeer dan dit heerlijke recept en geniet van de verschillende smaakcombinaties. Verras jezelf of je gasten eens met een rabarberdessert! Geschikt voor 6 personen.

Voor dit recept hebben we de Rheum rhabarbarum ‘Frambozen Rood’ rabarber gebruikt. Maar ook de andere soorten, kun je natuurlijk gebruiken. Wel zorgt de Frambozen Rood rabarber voor een iets zoetere smaak.

Ingrediënten rabarberdessert

Ingrediënten voor de rabarbermousse
300 g rabarber
100 g suiker
50 g boter
Circa 100 g gedroogde cranberries
Witte chocoladereep van ongeveer 75 g

Ingrediënten voor de custardpudding
65 g custardpoeder
1 l melk
65 g suiker

Slagroom voor de garnering

Bereiding rabarbermousse
Snijd de stelen rabarber tot blokjes van ongeveer 5 centimeter. Doe deze samen met de 100 gram suiker in een pannetje. Laat het mengsel circa een kwartiertje doorkoken. Giet het mengsel in een apart kommetje en mix het eventueel met een staafmixer. Wanneer je wel van een iets grovere bite houdt, is dit niet nodig.
Smelt in het lege (of een ander) pannetje de witte chocolade samen met de 50 gram boter op een laag vuur. Roer het geheel met een lepel goed door. Wanneer de boter en de chocolade volledig gesmolten zijn, voeg je ongeveer 50 gram cranberries en de rabarbermousse toe. Roer het geheel goed door. Haal het pannetje van het vuur.

Bereiding custardpudding
Voorbereiding: spoel een kom goed af met koud water. Maak de kom droog en zet deze in de buurt, zodat je de pudding hier na het koken gelijk in kunt doen.

Anderen lezen ook:  Gepocheerde peren als dessert

Doe de suiker en de custardpoeder samen met ongeveer de helft van de melk in een pannetje. Zet het op een hoog vuur en roer het geheel goed door. Wanneer het mengsel een gladde massa is, voeg je de overige melk toe. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het ongeveer 3 minuten doorkoken. Blijf constant roeren, zo voorkom je aanbranden en klontjes.

Giet de custardpudding na het koken gelijk in de koude kom. Laat de custardpudding ongeveer 3 uur afkoelen in de koelkast of een uur in de diepvries.

rabarberdessert recept

Bereiding rabarberdessert
Nu is het enige wat je nog moet doen, de mousse en de custardpudding samen opdienen. Neem hiervoor een glas. Schep ongeveer 2 eetlepels raberbermousse in het glas. Doe hierover heen een laagje custardpudding (circa 3 eetlepels). Garneer je toetje met een heerlijke toef slagroom en versier het met de overige cranberries.

En nu, genieten!