In Nordic Family Kitchen vind je 70 mooie gerechten die heel geschikt zijn om te bereiden met en voor je kinderen. Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke rabarber-marsepeintaart.

Als vader van vier vindt Mikkel Karstad gezond eten heel belangrijk. Voor zijn gerechten gebruikt hij seizoensgebonden ingrediënten, liefst lokaal geproduceerd of nog liever zelf geplukt tijdens een uitstapje met het hele gezin. Een van zijn heerlijke recepten is deze rabarber-marsepeintaart.

Zo maak je de rabarber-marsepeintaart

Ingrediënten voor 12 porties:

  • 150 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 150 g marsepein
  • 3 middelgrote eieren
  • 2-3 el bloem
  • 3-4 stelen rabarber
  • 2 el rietsuiker
  • 10 takjes citroentijm

rabarber-marsepeintaart Nordic Family Kitchen

Bereiding van de rabarber-marsepeintaart

Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop de boter, suiker en marsepein tot een gladde massa. Doe de eieren er een voor een bij (of breek ze allemaal in een kom en voeg ze in scheutjes toe) tot je een glad cakebeslag hebt. Spatel de bloem erdoor en roer goed.

Vet een springvorm in met een beetje zachte boter, strooi er een schepje suiker in en schud de vorm zodat overal een laagje suiker blijft plakken. Daardoor komt de rabarber-marsepeintaart makkelijker los en krijgt hij een mooie, gekaramelliseerde korst. Schep het cakebeslag in de vorm.

Snijd de bladeren van de rabarber en was de stelen in koud water. Snijd de stelen in stukjes van 1-2 cm, doe ze in een kom en hussel ze met de rietsuiker. Spreid de stukjes rabarber uit op het cakebeslag en druk er eventueel een paar stukjes in. Was de citroentijm in koud water, hak de blaadjes fijn, strooi ze over de taart en bak hem in 30-35 minuten gaar en goudbruin.

Neem de rabarber-marsepeintaart uit de oven, laat hem een beetje afkoelen en serveer hem met yoghurt, slagroom of roomijs. Je kunt deze taart prima een dag van tevoren maken omdat hij behoorlijk lang smeuïg en vers blijft. Je kan de rabarber-marsepeintaart verdelen in 12 porties. Smullen maar!

Recept: Mikkel Karstad
Foto’s: Anders Schønnemann

Nordic Family Kitchen kookboek

Boek Nordic Family Kitchen – Gezond, natuurlijk, eenvoudig
Auteur Mikkel Karstad
Fotograaf Anders Schønnemann
Prijs € 34,99
ISBN 9789089898616
Uitgever Terra

Bestel jouw exemplaar hier of bekijk een preview van het boek.

Dit rabarber-marsepeintaart recept is eerder verschenen in LandIdee mei-juni 2021.