Vandaag gaan we voor heerlijke oranjetompouces. Koningsdag moet immers gevierd worden! Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 el custardpoeder
  • 70 g witte basterdsuiker
  • 2 eidooiers
  • 250 ml volle melk
  • 100 g poedersuiker
  • 1 eiwit
  • ½ el water
  • ½ el sinaasappel- of citroensap
  • Oranje kleurstofdruppels/stift of fijngemalen oranje hagelslag
  • Slagroom voor de garnering

Bereiding van de oranjetompouces

Bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg twee plakjes bladerdeeg op de bakplaat, prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Bak het bladerdeeg gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven; eenmaal uit de oven druk je voorzichtig met een theedoek alle lucht uit het deeg. Vervolgens bak je het bladerdeeg in circa 15 minuutjes op 200 graden bruin.

Roomvulling oranjetompouces

Banketbakkersroompoeder kun je in een zakje kopen, maar het zelf maken is natuurlijk veel lekkerder: Doe de eidooiers in een pan en voeg de basterdsuiker toe. Klop het geheel met een mixer tot een romige massa. Klop geleidelijk de custardpoeder erdoor en voeg de melk toe terwijl je blijft kloppen. Verwarm het mengsel op een laag vuur, roer het geheel tot het zo dik als vla is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Let op dat het mengsel niet gaat koken. Vervolgens laat je de room ongeveer een uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

Schep de banketbakkersroom op 2 gebakken bladerdeeg plakjes. Plaats bovenop de banketbakkersroom de andere 2 plakjes gebakken bladerdeeg.

Het oranje glazuur

Doe de poedersuiker, het eiwit, het water en het sinaasappel- of citroensap in een kommetje of beker. Klop ongeveer 3 minuten tot het glazuur glanst. Voeg voor de kleur wat druppels oranje kleurstof toe of fijngemalen oranje hagelslag. Schenk het glazuur over de bovenkant van de tompouces en strijk het glad. Let op dat het glazuur niet hard wordt.

Anderen lezen ook:  Basisrecept Franse meringue

De laatste stap is je tompouces op maat snijden. Doe dit met een scherp gekarteld mes.

Serveer de oranjetompouces met een toefje slagroom.

Ook leuk: oranje pannenkoeken en oranje muffins