Deze vrolijke muffins met kersen en macadamia’s zijn heerlijke zomergebakjes, die je natuurlijk zelf maakt!

Dit recept is geschikt voor 12 muffins

Ingrediënten
50 g boter, gesmolten
250 g bloem
60 g suiker
2,5 tl bakpoeder
2 eieren
1,5 dl melk
snufje zout
100 g macadamianoten
75 g gedroogde kersen
poedersuiker
eventueel: kleine reep witte chocolade

Bereiding muffins met kersen en macadamianoten
Verwarm de oven voor op 200 °C, zet papieren vormpjes in een cupcakeblik en vet ze in met een beetje boter of neutrale olie.
Meng in een kom de droge ingrediënten: bloem, suiker, bakpoeder en zout.
Meng in een andere kom de vloeibare boter, de eieren en de melk en klop goed door.
Doe dit mengsel bij de droge ingrediënten en roer snel maar goed door.
Roer niet te lang, dan worden de muffins taai.
Vouw de kersen en de noten door het deeg en vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag.
Zet het bakblik in het midden van de oven en bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar.
Check eventueel met een prikker of de muffins gaar zijn.
Laat ze afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker of druppel er wat gesmolten witte chocolade over.

Tip: je kunt een deel van de suiker ook vervangen door twee zakjes vanillesuiker.