We verlangen wel naar het voorjaar, maar het is nog steeds weer voor stevige kost. Maak eens dit lekkere, simpele bijgerecht met pompoen met spruitjes.

Recept voor 2 personen, Bereiding 25 minuten

Ingrediënten:
400 g pompoen
250 g spruitjes
25 g boter of margarine
1-2 tl kerriepoeder

Schil de pompoen, verwijder zaad en vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de spruitjes schoon en was ze. Verhit de boter of margarine in een braadpan en voeg de pompoen, spruitjes en kerriepoeder toe. Laat de groenten enkele minuten zachtjes bakken. Voeg een klein beetje water of groentebouillon (van een tablet) toe en laat de groenten met het deksel op de pan in 10-13 minuten gaar worden. Schep de groenten af en toe om en voeg eventueel nog een beetje water toe.

Tip: het is ook lekker om er op het laatste moment wat geroosterde hazelnoten overheen te strooien.

Pompoen met spruitjes passen perfect bij gekookte aardappelen en een gehaktbal of groenteburger.