Kruiden zijn gezond, maar ook heel lekker! Maak zelf eens deze frisse kruidensla met Oost-Indische kers, borage en kamille.

Dit recept is geschikt voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten kruidensla
1 flinke kropsla (zoals eikenbladsla of ’Wonder der Vier Jaargetijden’)
1 lente-uitje, fijngehakt
3-4 el olie
1 el dragonazijn
zout en peper naar smaak
3 tl lindebloesemhoning
1 tl brandnetelmosterd
½ kopje kamillebloemen
¼ kopje boragebloemen (komkommerkruid)
enkele bloemen van Oost-Indische kers

Bereiding kruidensla
Maak de sla schoon, scheur de bladeren in stukjes.
Klop een dressing van olie t/m mosterd plus enkele kamillebloemetjes.
Werk dit, met het fijngehakt uitje, luchtig door de sla.
Be­strooi de sla gelijkmatig met de overige bloem­soorten.
Serveer bij lichte gerech­ten bereid met verse tuin­kruiden, bijvoorbeeld omelet, geblancheerde groenten of gevogelte.

Ook lekker: Appelcompote met Roomse kamille
Bereid appelcompote of -moes naar voorkeur. Be­strooi compote of moes met 1 el kamillebloempjes voor het serveren.

Bekijk ook: Recept frisse salade met aardbeien en spinazie.